Combinaţia care te poate omorî. Ce să nu faci niciodată după ce ai băut bere

Alcoolul este un diuretic ceea se înseamnă că duce la deshidratare – şi interferează cu capacitatea corpului de a-şi regla temperatura. Alcoolul, de asemenea, dilată vasele de sânge, ceea ce...
23.08.2016 | 09:28
Combinatia care te poate omori Ce sa nu faci niciodata dupa ce ai baut bere
ADVERTISEMENT

Alcoolul este un diuretic ceea se înseamnă că duce la deshidratare – şi interferează cu capacitatea corpului de a-şi regla temperatura. Alcoolul, de asemenea, dilată vasele de sânge, ceea ce face şi căldura. De aceea, această combinaţie creşte riscurile pentru sănătate putând duce inclusiv la deces.

“Alcoolul este un stres în plus pentru organism, fiindcă îşi diminuează capacităţile în condiţiile în care este deja epuizat de căldura extremă. În plus, alcoolul creşte diureza, ceea ce înseamnă că accelerează deshidratarea. Recomand să nu consumaţi nici băuturi foarte reci pe caniculă, pentru că de asemenea se accentuează deshidratarea. Şi cantităţile mari de cofeină sau băuturi dulci sunt contraindicate în zilele în care organismul este stresat”, sunt recomandările medicului Alis Grasu, citat de doctorulzilei.ro.

ADVERTISEMENT

În schimb, ea recomandă apa minerală, cea plată, sucurile naturale fără îndulcitori, ceaiurile neîndulcite sau puţin îndulcite.

“La fel de hidratante ca apa sunt iaurtul şi laptele bătut. Ca fructe, sunt foarte bune pepenele, roşu şi galben, vişinele, piersicile etc.”, adaugă medicul Alis Grasu.

ADVERTISEMENT

Chiar şi atleţii pot suferi din cauza temperaturilor extreme, mai spun medicii. Sunt trei etape în care problemele se manifestă: mai întâi apar crampe cauzate de pierderea sodiului din cauza transpiraţiei. A doua etapă este epuizarea cauzată de deshidratare. Infarctul de la caniculă, a treia şi cea mai periculoasă etapă, poate duce la şoc, cedarea organelor şi deces. Reţineţi faptul că şi cantităţi moderate de alcool – o doză pentru femei, două pentru bărbaţi – vă expun la riscuri pe vreme caniculară. Cel mai sigur este să vă abţineţi de la alcool.

Nu în ultimul rând, nu aşteptaţi până când vă este sete pentru a vă hidrata. Beţi doi-trei litri de lichide pe zi, preferabil la fiecare 15 minute. Cum poate fi mortală combinaţia baie şi alcool.

ADVERTISEMENT

Persoanele care consumă alcool când afară termometrele indică temperaturi extrem de ridicate şi aleg să se răcorească cu o baie rece riscă să-şi piardă viaţa. Statisticile arată că alcoolul este responsabil de 50% dintre decesele prin înec la adolescenţi şi adulţi.

Alcoolul alterează văzul, vorbirea, viteza de reacţie şi echilibrul. Aceste persoane nu pot să reacţioneze la stimulii externi, respectiv nu pot aprecia temperatura apei pentru a şti dacă este mult prea rece pentru ca organismul să o poată suporta. Temperatura ridicată a corpului dată de consumul de alcool poate determina blocarea musculaturii în contact cu apa rece şi astfel ăţi va fi imposibil să înoţi. Este cunoscut şi faptul că persoanele aflate sub influenţa băuturilor alcoolice au un grad ridicat de teribilism, astfel vor ignora distanţa la care înoată.

ADVERTISEMENT

Sursă: realitatea.net