Află cum îţi poţi reface muşchii după un efort fizic cu doar 5 lei

Sunt foarte multe alimente care consumate în anumite combinaţii reprezintă surse importante pentru sănătatea organismului uman.
14.01.2018 | 11:59
Afla cum iti poti reface muschii dupa un efort fizic cu doar 5 lei
ADVERTISEMENT
 
Există combinaţii de alimente care reprezintă surse extraordinare pentru sănătatea organismului uman. Luate separat, aceste alimente sunt benefice, dar nu în aceeaşi măsură ca atunci când sunt introduse în combinaţia corectă. Fasolea şi roşiile reprezintă un duo dinamic pentru că, atunci când sunt consumate împreună, cele două alimente sporesc aportul de fier din organism, care este benefic atât pentru creier, cât şi pentru buna funcţionare a muşchilor.
 
Iaurtul cu banane este o altă combinaţie foarte eficientă pentru refacerea muşchilor după un exerciţiu fizic extrem de solicitant.Cercetările au arătat că, prin consumarea împreună a acestor două alimente, imediat după ce au fost efectuate exerciţii fizice, refacerea musculară are loc în timp foarte scurt.Prin combinarea de carbohidraţi şi proteine creşte nivelul de insulină, ceea ce permite muşchilor să absoarbă nutrienţi, precum aminoacizii sau glucoza, şi să devină mai puternici. Astfel cu 5 lei, o banană doi lei şi un iaurt 3 lei, îţi poţi reface în timp record muşchii după un efort fizic.
 
Peştele se poate consuma numai cu vin
 
O altă combinaţie extrem de benefică pentru organism este peştele şi vinul. Cele două alimente reprezintă combinaţia perfectă pentru că vinul ajută la absorbţia grăsimilor Omega 3 care se află în carnea de peşte.Specialiştii italieni au descoperit, de curând, că femeile care consumă cel puţin un pahar de vin pe zi au un nivel mai crescut de Omega 3.
 
Aceste grăsimi care fac parte din categoria celor “bune” se regăsesc în peşte precum somonul, sardinele sau păstrăvul. Potrivit doctorulzilei.ro, rezultatele nu sunt deloc aceleaşi atunci când vinul este înlocuit cu bere sau băuturi spirtoase.Combinaţia mere şi zmeură sporesc capacitatea antioxidanţilor de a lupta împotriva diferitelor tipuri de boală.