News

De la ”întuneric BOCNĂ” la cele mai NEBUNE comentarii!

Meseria de comentator sportiv poate avea multe avantaje pentru cel care o practică. Merge la Cupa Mondială, comentează doar două ore pe zi, în rest se află în vacanţă. Cîştigă mulţi bani,...
21.06.2014 | 14:45
De la intuneric BOCNA la cele mai NEBUNE comentarii

Meseria de comentator sportiv poate avea multe avantaje pentru cel care o practică. Merge la Cupa Mondială, comentează doar două ore pe zi, în rest se află în vacanţă. Cîştigă mulţi bani, vede meciuri frumoase, aşa cum se întîmplă în Brazilia în aceste momente. Toate bune şi frumoase. Dar cînd apar perlele, ce perle?, şiragurile de perle, gafe mai mari decît salariul lor, ori îşi pierd controlul şi se bucură prea tare, vine momentul nostru, al telespectatorilor, să avem avantaje. Să ne amuzăm pe seama lor!

Comentatorii Televiziune Române n-au rămas “datori” la recolta de perle. A trecut puţin peste o săptămînă de la startul Cupei Mondiale şi ”cujetările” comentatorilor români apar zilnic. ”Cabaye a ieşit din teren şi şi-a tras o flanea” sau “În Brazilia este iarnă,  la ora 18:00 se face întuneric bocnă” sînt printre multele gafe făcute de cei pe care îi auzim seară de seară pe TVR 1.

Alte perle ale comentatorilor TVR

“Gooooooooooooool Benzemaaaa! Cireaşa de pe tort. Benzema închide setul. O partidă splendidă! Elveţia încasează 6 goluri, cît a încasat în grupa preliminară. Aşadar, victorie pentru Franţa, 6-2, practic cîştigă această grupă, e imposibil să fie depăşiţi la ce golaveraj au“, a spus comentatorul la meciul Franţa – Elveţia.

“Cine a avut inspiraţia să parieze un euro că Chile se califică din grupă a făcut avere”.  Ce-i rău în asta?, veţi spune. Să explicăm: 1,67 era cota înaintea turneului pentru pariul Chile se califică de pe locul 2 în grupă. Cu 1 euro miză s-ar fi obţinut un profit de aproximativ 3 lei. O avere!

“E penalty pentru Franţa. Arbitrul nu va da cu spray, fiindcă nu e nevoie de zid”

Şi acum… NO GOAL! Nu este gol! Asta înseamnă că… E gol, e gol, e gol!”

“Hogdson a antrenat 16 echipe de pe opt continente!”

“E penalty pentru Franţa. Arbitrul nu va da cu spray, fiindcă nu e nevoie de zid”

Televiziunile din Anglia au cele mai sonore nume la pupitru

Garry Lineker, Thierry Henry, Glen Hoddle, Rio Ferdinand, Robbie Savage sau Alan Shearer comentează pentru postul de britanic de televiziune BBC. Parcă e altceva, nu? Rivalii de la ITV stau şi ei bine la capitolul vedete. Fabio Cannavaro, Clarence Seedorf, Martin Kewon sau Andy Townsend comentează aici. Unul dintre aceşti crainici, Phil Neville este la prima experinţă în faţa microfonului şi nu se descurcă prea bine, fiind ironizat de telespectatorii britanici. ”Comentariul lui Phil Neville este mult mai plictisitor ca vocea GPS-ului”, spune cu adevărat umor britanic un fan an Angliei pe un site de socializare.

Pericol pentru comentatori

Imediat după meciul de deschidere al Cupei Mondiale, Brazilia – Croaţia 3-1, jurnaliştii britanici, care se aflau împreună cu Fabio Cannavaro şi Patrick Viera într-un sudiou din Rio de Janeiro, au fost atacaţi cu pietre de protestatarii brazilieni. Studioul care oferea o vedere spre plaja Copacabana a fost ciuruit de brazilienii supăraţi, iar geamul a fost crăpat în mai multe locuri. În urma violenţelor, 11 oameni au fost arestaţi.

A plecat din cabina comentatorilor direct acasă!

Ian Wright, fostul internaţional englez, a păţit-o şi mai rău: a părăsit Brazilia imediat după ce a aflat că familia sa a fost jefuită în propria casă din Londra. Aflat la Cupa Mondială din postura de comentator al televiziunii ITV, acesta a luat primul zbor spre Anglia pentru a se alătura familiei sale aflate în stare de şoc. Conform poliţiei din Londra, 4 bărbaţi înarmaţi au pătruns în casa familiei Wright şi au obligat-o pe soţia fostului fotbalist să le dea toţi banii şi bijuteriile din casă. Tîlharii au ameninţat-o că o ucide în cazul în care nu le dă tot ce vor şi chiar i-au pus cuţitul la gît. Mărturiile şocante ale unor apropiaţi ai lui Ian Wright spun că atacatorii i-au ameninţat şi pe cei doi copii ai cuplului că le vor tăia degetele în caz că vor ţipa!

Cum s-a bucurat Jose Antonio Camacho la finala Cupei Modiale din 2010

Jose Antonio Camacho, fostul selecţioner al Spaniei, comentează meciurile de la Cupa Mondială, la televiziunea Mediaset. La acest turneu final, Camacho n-a avut de ce să se bucure, întrucît campioana mondială a fost învinsă de Olanda şi Chile, fiind de altfel cu bagajele deja făcute. La Cupa Mondială din 2010, disputată în Africa de Sud, Jose Antonio Camacho a fost ceva mai vocal. Golul marcat de Iniesta în finala cu Olanda practic l-a înnebunit pe fostul tehnician al ibericilor. Ascultă şi te vei convinge!

Reacţii necontrolate ale comentatorilor sportivi

Tags: