Fotbal intern

Comentatorii de fotbal, printre cei mai afectați de pandemia de coronavirus. Mulți dintre ei au rămas „fără pâine” după suspendarea competițiilor: „Nimănui nu-i pasă de noi”

14.03.2020 | 13:06
Comentatorii de fotbal printre cei mai afectati de pandemia de coronavirus Multi dintre ei au ramas fara paine dupa suspendarea competitiilor Nimanui nui pasa de noi
ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus a dus la suspendarea celor mai importante competiții sportive, iar printre cei mai afectați de aceste decizii radicale se numără comentatorii de fotbal, care, practic, au rămas fără activitate.

Comentatorii de fotbal, afectați de coronavirus

Sportul mondial a fost pus pe pauză de pandemia de coronavirus.

Cele mai importante competiții fotbalistice, printre care Serie A, La Liga, Bundesliga, Premier League, Europa League și Champions League, dar și Liga 1 din România, au fost suspendate, caz regăsit și în tenis, unde Indian Wells și Miami nu se vor mai juca la datele stabilite inițial.

ADVERTISEMENT

Cu jocurile importante, pentru care televiziunile plătesc sume importante pentru a le difuza, suspendate, pe lângă audiența importantă care va fi pierdută, sunt afectați și comentatorii.

Adrian Dobre, cel care a comentat meciuri de fotbal la două dintre cele mai importante televiziuni din România, Digisport și Eurosport, a scris o postare manifest pe Facebook, în care recunoaște situația delicată prin care trece.

ADVERTISEMENT

Tati, am rămas fără muncă! Eurosport și Digisport nu mai au ce transmite, dar îi doare undeva de colaboratori.

Angajații sunt bine merci. Noi, fraierii, suntem victime ale Coronavirusului, să-mi bag picioarele în el”, a scris Adrian Dobre pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Cristian Frisk, comentator Look TV, transmite că situația este cu adevăr dificilă, mulți dintre comentatori fiind plătiți în funcție de numărul de meciuri comentate.

Bineînţeles că ne afectează. Majoritatea dintre noi suntem plătiţi pe meci comentat şi normal că această situaţie nu este una plăcută. Nu pot să vorbesc despre colegii mei că nu ştiu ce fel de situaţie contractuală au, dar din păcate este o situaţie dificilă cea prin care trecem.

ADVERTISEMENT

Sper să se rezolve cât mai repede şi sper ca această criză nu va avea efecte şi pe termen lung. Pentru că sunt multe ramuri ale sportului afectate şi este posibil să mai dureze mult timp până lucrurile revin la normal.

Impactul sportului asupra fanilor este unul foarte mare, drepturile TV se vând pe sume uriaşe şi mă tem că după această criză lucrurile nu vor mai fi la fel”, a declarat Cristian Frisk pentru FANATIK.

Ce a mai rămas la TV?

Odată cu pandemia de coronavirus, televiziunile au rămas cu grilele aproape goale.

Digisport a pierdut toate competițiile fotbalistice pe care le avea în portofoliu, după ce Serie A, La Liga, Liga 1 din România, Bundesliga, Ligue 1, campionatul Franței, Champions League și Europa League au fost suspendate.

De asemenea, postul trustului RCS-RDS a pierdut și cele mai importante turnee de tenis din martie, cele de la Indian Wells și Miami, programe ce garantau o audiență importantă, în special la meciurile Simonei Halep.

Eurosport nu va transmite, cel puțin pentru următoarele săptămâni, meciurile din Premier League, prima ligă engleză fiind, de asemenea, suspendată.

Telekomsport a fost, de asemenea, afectat de pandemia de coronavirus, partidele din NBA fiind stopate pentru moment.

Singura ligă de fotbal transmisă în România care încă se dispută este cea din Turcia, pentru care postul Look TV deține drepturile de difuzare.

ADVERTISEMENT
Tags: