News

Nicolae Alexe, comisarul care a cerut ajutorul interlopilor în cazul Caracal, a fugit de presă după audieri

03.09.2019 | 16:56
Nicolae Alexe comisarul care a cerut ajutorul interlopilor in cazul Caracal a fugit de presa dupa audieri

Comisarul Nicolae Alexe, fost adjunct în cadrul IPJ Olt, a devenit unul dintre personajele secundare în cazul Caracal. Alexe a fost cel care a trimis poze cu autoturismul lui Gheorghe Dincă către afacerilor Remus Rădoi, zis „Codiță”, personaj controversat care a avut probleme în trecut cu legea. Prezent la București la audieri în cazul crimelor din Caracal, Nicolae Alexe nu a vrut să aibă de a face cu jurnaliștii.

Comisarul Alexe a fugit de jurnaliști la audierile din Capitală

Nicolae Alexe, fostul adjunct al IPJ Olt s-a prezentat marți la Secția de anchetare a magistraților, pentru a fi audiat în dosarul pentru abuz în serviciu, deschis de procurorii structurii în cazul crimelor din Caracal. Procurorii Secţiei pentru anchetarea magistraţilor au început urmărirea penală in rem.

Zilele trecute, și procurorul șef de la Caracal, Cătălin Zăvoianu, a fugit de presă, după ce a stat o oră și jumătate în Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiției (SIIJ) după audieri, pe motiv că era presa la poartă. În cele din urmă, el a ieșit de pe holul SIIJ, în fugă și a alergat jurnaliștii și cameramanii până în zona Aviatorilor. Imaginile cu fuga lui au devenit virale pe internet.

Fostul comisar IPJ Olt, Nicolae Alexe, a fugit de presă după audieri
Fostul comisar IPJ Olt, Nicolae Alexe, a fugit de presă după audieri *foto: Pro Tv

Comisarul Nicolae Alexe a fost demis după cazul Caracal

Nu este prima oară când Alexe ajunge la audieri. Pe 7 august, fostul adjunct din IPJ Olt a fost audiat timp de aproape 6 ore la SIIJ, în dosarul pentru abuz în serviciu care a fost deschis de procurorii structurii în cazul crimelor din Caracal.

Fostul adjunct al IPJ Olt a apelat la Remus Rădoi, patronul unei firme de pază, în noaptea în care era căutată Alexandra Măceşanu, pentru a-i cere informaţii cu privire la o maşină. Remus Rădoi spune că, din punctul său de vedere, Poliţia nu a greşit fiindcă i-a cerut ajutorul. Ba mai mult, trebuia să solicite sprijin din mai multe părţi.