Life

Comisarul Cattani și Al Bano, spioni ruși? Actorul Michele Placido, la Buzău: ”Aș fi rezolvat multe probleme”

Michele Placido – Comisarul Cattani – și Al Bano au fost declarați de Ucraina ca fiind spioni ruși, lucru admis de actor, la Buzău, cu explicațiile de rigoare.
18.09.2022 | 21:30
Comisarul Cattani si Al Bano spioni rusi Actorul Michele Placido la Buzau As fi rezolvat multe probleme
Comisarul Cattani, adică actorul Michele Placido, a fost acuzat de Ucraina că ar fi spion rus. Alături de el, în scandal, a fost și Al Bano / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Actorul Michele Placido, unul dintre cei mai apreciați italieni din lumea cinematografiei, bine cunoscut românilor pentru rolul de Comisarul Cattani din Caracatița, a vorbit, la Buzău, despre acuzațiile că ar fi spion rus. El a explicat că Ucraina, acum câțiva ani, i-a interzis să intre pe teritoriul ei și lui, și cântărețului Al Bano.

Actorul Michele Placido, despre ”cariera” de spion rus: ”Ar fi fost interesant”

Actorul Michele Placido a fost invitat la Buzău, la Festivalul Buzău International Arts Festival, ocazie cu care cel care l-a jucat pe Comisarul Cattani în serioalul italian Caracatița, a susținut și o conferință de presă. Iar acolo a făcut dezvăluiri uluitoare.

ADVERTISEMENT

Mai exact, actorul italian susține că are ”interzis” să calce pe teritorul Ucrainei, fiind considerat spion al rușilor. Și nu doar el, ci și celebrul cântăreț Al Bano și încă un alt artist originar din Italia.

”Cu patru ani în urmă, pe vremea fostului președinte (Petro Poroșenko, n. red.), Ambasada Italiei a primit o scrisoare în care cântărețul Al Bano, un alt cântăreț și regizorul Michele Placido erau declarați spioni ai Rusiei. Eu nu pot să intru în Ucraina în acest moment”, ar fi spus Michele Placido, citat de Evenimentul Zilei, la conferința de presă din Buzău.

ADVERTISEMENT

Comisarul Catani, persona non-grata în Ucraina

Declarat persona non grata în Ucraina, actorul Michele Placido nu a depus nici cel mai mic efort să contrazică faptul că ar fi spion rus. Spre deosebire de el însă, cântărețul Al Bano ar fi protestat formal și, chiar dacă are acum un statut incert, este posibil să fi scăpat de acuzații.

Actorul din Caracatița spune chiar că ar fi fost de-a dreptul interesant să fie angajat de ruși. Ba chiar, probabil mânat de entuziasmul de a fi un asemenea personaj, Comisarul Cattani din serialul Caracatița este convins că ar fi reușit să schimbe multe lucruri și să rezolve probleme politice importante.

ADVERTISEMENT

”Atunci (când au fost declarați spioni ruși, n. red.), cântărețul Al Bano a protestat și după aceea cred că l-au și iertat, dar eu nu am răspuns niciodată. De fapt, ar fi fost interesant să fiu spion al Rusiei, poate așa aș fi rezolvat multe probleme politice. E prima dată când spun aceste lucruri”, a mai precizat actorul Michele Placido la conferința de presă a festivalului de film de la Buzău.

După ce a făcut dezvălurile cu privire la ”cariera” lui de spion rus, sugerând că este o mare greșeală că a fost numit așa, dar fără să fie afectat de decizia Ucrainei, actorul Michele Placido a mers la un teatru din Buzău, acolo unde a prezentat preproiecția unuia dintre filmele recente ale sale, Isolation.

ADVERTISEMENT

Cine este Michele Placido

Conform biografiei oficiale – cea cunoscută, nu cea ascunsă, de spion – actorul Michele Placido s-ar fi născut în anul 1946. După ce a studiat temeinic cinematografia și actoria, cel care avea să devină celebrul Comisar Cattani, debuta în lumea artelor în 1969, în piesa Visul unei nopți de vară.

După ce a câștigat câteva trofee pentru rolurile sale, Michele Placido cunoștea recunoașterea internațională în rolul Comisarului Corrado Cattani din serialul polițist italian Caracatița. Producția, difuzată și în România, a avut un succes uriaș, transformându-l pe actor într-un adevărat star.

ADVERTISEMENT
Tags: