Sport

Comisia de Disciplină a dat un nou termen în cazul incidentelor de la FC U Craiova – Rapid. De ce s-a amânat judecarea

Dosarul cu incidentele de la meciul FC U Craiova - Rapid a ajuns pe masa Comisiei de Disciplină a FRF, însă s-a luat hotărârea amânării cazului.
21.09.2022 | 17:35
Comisia de Disciplina a dat un nou termen in cazul incidentelor de la FC U Craiova  Rapid De ce sa amanat judecarea
Dosarul cu incidentele de la meciul FC U Craiova - Rapid a ajuns pe masa Comisiei de Disciplină a FRF, însă s-a luat hotărârea amânării cazului. Sursă foto; captură foto Digi Sport
ADVERTISEMENT

Partida din etapa a 10-a din SuperLiga s-a desfășurat la Târgu Jiu și a fost marcată de o serie de scandaluri pe parcursul și la finalul jocului.

Decizia în cazul incidentelor de la FC U Craiova – Rapid, amânată de Comisia de Disciplină

Comisia de Disciplină din cadrul FRF s-a întrunit miercuri pentru a analiza cazurile aflate pe rol, printre care și incidentele de la întâlnirea FC U Craiova – Rapid. Verdictul era așteptat cu nerăbdare de ambele părți, însă acesta nu a venit.

ADVERTISEMENT

Și asta, deoarece Comisia de Disciplină a decis să amâne soluționarea cazului pentru următoarea ședință, care va avea loc miercuri, 28 septembrie. În motivare se arată faptul că se dorește audierea celor implicați.

”U Craiova 1948 vs. FC Rapid 1923 – Incidente – T: 28.09.2022, în vedera audierii jucătorului și a persoanelor implicate, în raport de probele administrate în dosar”, se arată pe site-ul oficial al LPF.

ADVERTISEMENT

Au căutat șefii FRF să scape de o atmosferă ostilă în Giulești la meciul naționalei?

Doar că această amânare se poate citi foarte ușor și într-o altă cheie. Echipa națională a României va juca luni, 26 septembrie, pe stadionul Giulești, partida cu Bosnia-Herțegovina, din ultima etapă a Ligii Națiunilor, iar mai marii FRF nu își doresc un conflict cu fanii rapidiști în cazul unei sancțiuni aspre pentru căpitanul Cristi Săpunaru.

În aceste condiții, Comisia de Disciplină a găsit o motivare pentru a putea amâna sentința în cazul incidentelor de la Târgu Jiu cu o săptămână, până la data de 28 septembrie. Adică la două zile după ce se va fi încheiat întâlnirea primei reprezentative.

ADVERTISEMENT

Oamenii aflați în conducerea FRF, în frunte cu președintele Răzvan Burleanu, a fost huiduiți, înjurați și li s-a cerut demisia la ultimul meci al naționalei, eșecul usturător cu Muntenegru, scor 0-3, disputat tot în Giulești.

”Poștașu”, prima victimă a incidentelor

Scadalul uriaș de la meciul FC U Craiova – Rapid a scindat lumea fotbalului în două. Unii acuză faptul că organizarea a lăsat de dorit și multe persoane care nu ar fi avut în mod normal acces pe culoarul spre vestiare se aflau acolo pentru a crea incidente, iar alții dau vina în totalitate pe Cristi Săpunaru, care a sărit la bătaie.

ADVERTISEMENT

În așteptarea deciziilor în plan sportiv din partea Comisiei de Disciplină a FRF, Ovidiu Todoran, zis ”Poștașu”, suporterul lui FC U Craiova care a intrat în conflict cu Săpunaru, a primit un an interdicție pe stadioane.

În schimb, liderul fanilor formației Rapid, Liviu Ungurean, cunoscut sub porecla ”Bocciu”, a anunțat că va da în judecată firma care a asigurat securitatea la stadionul din Târgu Jiu, dar și prezentatorii emisiunilor sportive.

ADVERTISEMENT