Sport

Comisia de Recurs a dat decizia în speța Sepsi – FC U Craiova: Meciul de la Sf. Gheorghe se rejoacă! Cum arată clasamentul acum. Update

Comisia de Recurs a dat decizia: Sepsi – FC U Craiova se rejoacă! „Dispune rejucarea și menține sancțiunea 6 etape pentru suporteri și amendă 22.500”, în cazul FC U Craiova!
09.03.2023 | 16:34
Comisia de Recurs a dat decizia in speta Sepsi  FC U Craiova Meciul de la Sf Gheorghe se rejoaca Cum arata clasamentul acum Update
Comisia de Recurs din cadrul FRF va judeca marți, 7 martie, cazul meciului dintre Sepsi și FC U Craiova, întrerupt definitiv din cauza scandărilor xenofobe. Sursă foto: Bogdan Balas/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
09-03-2023
14:38

Comisia de Recurs a FRF a dat verdictul în cazul Sepsi - FC U Craiova 1948. Partida se rejoacă

Comisia de Recurs din cadrul FRF a revenit cu verdictul în cazul Sepsi – FC U Craiova 1948, după ce în primă fază Comisia de Disciplină a decis 3-0 la „masa verde” pentru echipa finanțată de Laszlo Diosezgi.  „Dispune rejucarea și menține sancțiunea 6 etape pentru suporteri și amendă 22.500”, în cazul FC U Craiova!

Astfel, Comisia de Recurs a FRF a hotărât rejucarea meciului de la Sf. Gheorghe din minutul 1. De asemenea, patronul oltenilor, Adrian Mititelu, a reacționat rapid pe rețelele de socializare, precizând că meciul se va rejuca joi, 17 martie. 

Reamintim că partida a fost întreruptă în minutul 26 de către arbitrul Andrei Chivulete din cauza scandărilor xenofobe ale utrașilor Peluzei Sud 97 la Sf. Gheorghe. Inițial, Comisia de Recurs a judecat speța în cazul Sepsi – FC U Craiova 1948 marți, 7 martie, însă a hotărât ca verdictul să fie dat în cursul zilei de joi 9 martie. De asemenea, în cazul echipei covăsnene amenda va fi redusă de la 25.000 la 10.000 de lei. 

În prezent, FC U Craiova 1948 se află pe locul 6, ultimul care asigură prezența în play-off, cu 40 de puncte, cu unul mai mult față de Sepsi care are 39. 

07-03-2023
18:00

Reacția lui Adrian Mititelu

Adrian Mititelu a ieșit optimist din sediul LPF. Patronul lui FC U Craiova 1948 rămâne ferm convins că partida cu Sepsi se va rejuca. „Sunt încrezător! Dacă decizia le va aparține celor 5 membri care ne-au judecat astăzi, sunt încrezător. Dacă decizia se ia în altă parte… toate argumentele sunt de partea noastră. 

Ședinta a durat mult pentru că au fost expuneri, noi am avut 4 sau 5 avocați. Au fost concluzii pe recursul nostru, pe recursul lor. Eu sunt optimist. Cei de la Sepsi nu au avut niciun argument. Domnul Cristian Jura a vorbit foarte bine, s-a văzut că e altă clasă. 

Cei de la Sepsi au recunoscut că meciul se putea juca în continuare. Au avut și ei un avocat și pe domnul vicepreședinte. Au fost sinceri! Au zis că se putea juca, dar arbitrul a luat decizia. Eu zic că efectul dorit de Federație s-a produs. 

Nimeni nu a mai câștigat cu 3-0 un astfel de meci. Nu poți face așa ceva! În loc să faci o simbioză între relațiile dintre România și Ungaria. Șansa noastră, dincolo de faptul că legea e foarte clară și nu ne impune nicio responsabilitate, este că lipsește din regulament întreruperea meciului pentru xenofobie. Singurele sancțiuni sunt amenda și jucarea meciului fără spectatori”, a declarat Adrian Mititelu.

Întrebat de ce crede că verdictul a fost amânat, patronul lui FC U Craiova 1948 a răspuns: „Am înțeles că au nevoie să analizeze, probabil sunt împărțiți. Atenție, dacă decizia o vor lua acești 5 oameni, se va rejuca. Dacă va fi luată în altă parte, nu mai depinde de mine și asta e viața”.

07-03-2023
17:50

De ce s-a amânat sentința pentru joi, 9 martie

Comisia de Recurs a stabilit un nou termen pentru a analiza probatoriul pe care l-a depus FC U Craiova 1948. „Comisia este într-o poziție foarte delicată, pentru că trebuie să pună în centrul atenției fie meritul sportiv, fie combaterea rasismului.

Vom vedea în funcție de decizia de joi dacă va prevala meritul sportiv sau dacă de acum înainte meciurile din România se vor întrerupe tot timpul și decide la ‘masa verde’. 

Joi se va pronunța Comisia. Cred că va fi o decizie în sensul sportului. Ori se va rejuca, ori se va anula decizia de pierdere cu 0-3”, a declarat Cristian Jura, expert în dreptul sportului pe plan național și internațional.

07-03-2023
17:23

Se păstrează suspansul în speța dintre Sepsi și FC U Craiova 1948

Din primele informații, în urma ședinței care a durat aproximativ două ore la sediul LPF, Comisia a rămas în pronunțare pentru ziua de joi, 9 martie. Motivul amânării ar avea de a face cu analizarea probatoriului depus de către clubului lui Adrian Mititelu.

Este a doua amânare după cea din urmă cu cinci zile. Atunci, Comisia de Recurs a stabit ca noul termen să aibă loc pe 7 martie, după ce ambele părți au adus probe noi la dosar. Prima Comisie a decis ca Sepsi să câștige la „masa verde” meciul cu FC U Craiova 1948.

07-03-2023
16:25

Ședința de la sediul LPF s-a încheiat

După aproximativ două ore, ședința de la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal s-a încheiat.

În cel mai scurt timp ar trebui să trebui să fie anunțată și decizia Comisiei de Recurs în cazul Sepsi – FC U Craiova 1948.

07-03-2023
15:16

Adrian Mititelu, convins că Sepsi - FC U Craiova se va rejuca

Înainte de startul ședinței de la sediul LPF și-a făcut apariția și Adrian Mititelu. Patronul lui FC U Craiova 1948 a oferit declarații și a debordat de optimism: „Repet, nu există în Europa cazuri de întrerupere a meciurilor pentru xenofobie! Decizia luată a fost luată fără nicio bază. Posibil ca joi să se anunțe o decizie. Să joace Sepsi cu 8.000 de spectatori în tribune, să vină toată secuimea la meci”. 

Mititelu și-a păstrat optimismul etalat în ultimele zile, e convins că decizia va fi aceea de rejucare a partidei. „Dacă se dă rejucare, pe 14 sau pe 15 se discută pentru disputarea meciuluI”, a spus Adrian Mititelu.

07-03-2023
13:34

Sepsi OSK și FC U Craiova 1948 vor juca de la aceeași oră în ultima etapă

Ședința ar trebui să înceapă la ora 16:00 la sediul LPF. Între timp, Liga a hotărât să programeze FCSB – Sepsi și Hermannstadt – FC U Craiova 1948, partidele care vor stabili componența finală a play-off-ului, să se dispute simultan, de la ora 21:00, duminică, 12 martie.

În exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, Orlando Nicoară, directorul EAD.ro, firma care deține drepturile TV din SuperLiga, a dezvăluit că își dorește ca duelul de la Sf. Gheorghe să se rejoace.

„Evident că televiziunile și noi ne dorim ca meciul să se rejoace. Decizia el a comisii. Ce decide Comisia evident că noi vom respecta. Din punct de vedere sportiv, fiind un meci atât de important, noi am programat ambele meciuri la aceiași oră. Se vor desfășura duminică la 21:00. Fiind un meci pe care nu l-am livrat, care s-a întrerupt, da, ne-am dori să se rejoace. E și miza atât de importantă.

Nu e un simplu meci. Acum eu spun din punct de vedere suporter, manager de companie care deține drepturi fără să încerc să influențez decizia Comisiei.

Da, evident, corect ar fi ca meciul să se rejoace pentru a stabili cine merge în play-off pe teren în urma confruntării dintre echipe. Mai departe vom vedea ce se decide. Evident că ne vom supune și vom respecta.

Moral, sportiv, cred că ar fi corect ca meciul să se rejoace astfel încât să nu existe o suspiciune a felului în care s-a stabilit a șasea echipă care merge în play-off-ul din acest an”, a declarat Orlando Nicoară, în exclusivitate pentru FANATIK.

Pe data de 29 ianuarie, partida de la Sfântu Gheorghe a fost oprită în minutul 26, la scorul de 0-0, din cauza scandărilor xenofobe ale suporterilor olteni. Andrei Chivulete a trimis echipele la vestiare şi verdictul se va lua în birouri.

Sepsi și FC U Craiova așteaptă decizia Comisia de Recurs

Sepsi și FC U Craiova sunt în luptă pentru ultimul loc care asigură participarea în play-off-ul din SuperLiga, astfel că decizia Comisiei de Recurs, care se va întruni marți, 7 martie, este una extrem de importantă.

ADVERTISEMENT

La două săptămâni de la incidentele care au dus la întreruperea definitivă a întâlnirii de la Sfântu Gheorghe, Comisia de Disciplină a FRF a hotărât ca Sepsi să câștige la ”masa verde” cu scorul de 3-0.

Așa cum era de așteptat, hotărârea nu a fost pe placul oltenilor, iar patronul Adrian Mititelu a atacat decizia la Comisia de Recurs, care ar fi trebuit să dea un verdict pe data de 2 martie, însă la ședința de atunci s-a decis amânarea pentru 7 martie.

ADVERTISEMENT

Motivul a fost faptul că opt jucători ai formației FC U Craiova, dar și două asociații ale suporterilor echipei din Bănie, au făcut cerere de intervenție în proces. În cazul în care Comisia de Recurs va menține hotărârea de la Disciplină, atunci gruparea lui Mititelu mai are o singură cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Arbitru TAS chemat la ședința Comisiei de Recurs

Cert este un lucru, dacă se va menține decizia ca Sepsi să câștige cu 3-0 la ”masa verde”, formația lui Cristiano Bergodi va avea două puncte avans față de FC U Craiova înaintea ultimei etape a sezonului regulat, iar oltenii par în avantaj ținând cont de program.

ADVERTISEMENT

În ultima etapă, FC U Craiova întâlnește în deplasare pe FC Hermannstadt, în timp ce Sepsi va juca pe terenul celor de la FCSB. În cazul în care se va dicta rejucarea duelului, este posibil să fie un meci direct pentru calificarea în play-off.

Expertul în drept sportiv Cristian Jura a fost chemat la Comisia de Recurs, acolo unde va avea o depoziţie în acest caz. Jura este şi arbitru TAS şi a oferit o declaraţie pentru publicaţia noastră, spunând că meciul ar trebui decis pe teren.

ADVERTISEMENT

”Acest caz trebuie combătut sub toate formele lui, dar pe de altă parte cred că rezultatul ar trebui stabilit pe teren. Vor fi mai multe elemente luate în considerare în stabilirea unui verdict, dar trebuie să vedem argumentele cu care vin toate părţile”, a spus Jura, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT