News

Comisia Juridică a aprobat cererea DNA pentru o percheziție informatică în cazul deputatului Adrian Miuțescu

DNA a primit aprobarea Comisiei Judiridice pentru a realiza o percheziție informatică în cazul deputatului Adrian Miuțescu, acuzat de opt fapte de corupție.
02.12.2021 | 17:29
Comisia Juridica a aprobat cererea DNA pentru o perchezitie informatica in cazul deputatului Adrian Miutescu
ADVERTISEMENT

Cererea DNA de a realiza o percheziție informatică în cazul deputatului de Argeș, Adrian Miuțescu, a fost aprobată joi de către Comisia Juridică a Camerei Deputaților. Anunțul a fost făcut de către Mihai Polițeanu, deputat USR și membru al comisiei.

Mihai Polițeanu a anunțat într-o postare pe pagina sa de Facebook că Comisia Juridică din care face parte a aprobat, în unanimitate, o cerere înaintată de către DNA de a realiza o percheziție informatică în cazul lui Adrian Miuțescu, deputat de Argeș.

ADVERTISEMENT

Votul pentru încuviințarea percheziției a fost unanim, după cum explică Polițeanu în cadrul unui update făcut pe pagina sa. Într-un mesaj publicat înaintea votului, deputatul USR a atras atenția asupra faptului că cvorumul ar putea reprezenta o problemă în ceea ce privește continuarea anchetei.

În cadrul ședinței care a avut loc de la ora 14 au fost prezenți 21 din cei 27 de membri ai Comisiei Juridice, lipsind reprezentanții din partea UDMR și AUR.

ADVERTISEMENT

Deputatul USR a anunțat cum va vota înainte de întâlnirea Comisiei Juridice. Polițeanu a explicat că va încuviința cererea procurorilor DNA deoarece crede faptul că toți cetățenii sunt egali în fața legii.

Percheziția informatică cerută de DNA în cazul lui Adrian Miuțescu pentru acuzații de corupție

Procurorii DNA au înaintat către Comisia Juridică a Camerei Deputaților o cerere de realizare a unei percheziții în cazul lui Adrian Miuțescu în data de 24 noiembrie. Deputatul este suspect de opt fapte de corupție.

ADVERTISEMENT

Aceste fapte, după cum explică DNA, vizează folosirea autorității și influenței pe care Adrian Miuțescu a avut-o în cadrul organizației PNL Argeș pentru a obține foloase necuvenite pentru sine și alte persoane.

Deputatul este acuzat în acest dosar alături de câțiva foști colegi din PNL și un comisar al Protecției Consumatorului Argeș.

ADVERTISEMENT

Adrian Miuțescu este unul dintre cei mai influenți politicieni din Argeș și un apropiat al lui Ludovic Orban, după cum scria FANATIK. Legăturile strânse cu fostul președinte al PNL i-au adus o serie de avansări în cadrul partidului, dar și în diverse instituții publice.

Miuțescu s-a înscris în PNL în anul 1990 și a urcat în cadrul organizației de Argeș până a ajuns la conducerea acesteia în anul 2000.

Ulterior, a devenit deputat pentru prima dată în 2004. În prezent, Miuțescu este neafiliat politic, după ce și-a dat demisia la sfârșitul lunii noiembrie 2021. Plecarea din PNL este asociată cu părăsirea partidului de către Ludovic Orban și apropiații săi, după congresul din una septembrie.

ADVERTISEMENT
Tags: