Fotbal international

Comisioane uriașe pentru transferul lui Erling Haaland! Câți bani cer impresarul și tatăl fotbalistului

05.04.2021 | 10:01
Comisioane uriase pentru transferul lui Erling Haaland Cati bani cer impresarul si tatal fotbalistului
ADVERTISEMENT

Barcelona, Real Madrid, Chelsea sau Manchester City sunt doar câteva dintre cluburile care îl au pe lista de cumpărături pe Erling Haaland, atacantul momentului în fotbalul mondial. Însă, nu oricine își poate permite comisioanele ce vor fi incluse în afacere.

Conform postului de radio catalan RAC 1, tatăl fotbalistului și celebrul impresar Mino Raiola au discutat deja cu mai multe cluburi și au stabilit condițiile în care atacantul poate semna cu viitoarea echipă.

ADVERTISEMENT

Erling Haaland mai are contract cu Borussia Dortmund până în 2024, ceea ce înseamnă că orice club va obține semnătura norvegianului de 20 de ani va achita o sumă consistentă, la care se vor adăuga comisioanele lui Raiola și al tatălui fotbalistului, plus salariu acestuia.

Sume amețitoare pentru transferul lui Erling Haaland

Sursa menționată susține că numai comisioanele cerute de Mino Raiola și de Alf-Inge Haaland, tatăl fotbalistului, se ridică la 40 de milioane de euro, câte 20 de milioane pentru fiecare.

ADVERTISEMENT

Cei doi au fixat și salariul atacantului. Astfel, conform RAC 1, oricine și-l dorește pe Erling Haaland trebuie să ia în calcul o remunerație de cel puțin 30 de milioane de euro pentru fiecare sezon.

Cele mai mari șanse de a obține semnătura fotbalistului le au Real Madrid și Chelsea, dar nici PSG sau Manchester City nu trebuie ignorate, mai ales că acestea din urmă beneficiază de o susținere financiară importantă din partea șeicilor care dețin cluburile.

ADVERTISEMENT

Un sezon de pus în ramă pentru Erling Haaland

Norvegianul de 20 de ani are un sezon incredibil în tricoul Borussiei Dortmund. Chiar dacă în Bundesliga, fosta campioană nu o duce prea bine, se situează pe locul 5, în afara locurilor ce duc în Liga Campionilor, nordicul face senzație.

Numai în acest sezon a marcat deja 32 de goluri în 33 de meciuri disputate în toate competițiile, iar cifrele lui vor deveni și mai impresionante.

ADVERTISEMENT

În campionatul Germaniei mai sunt de disputat 7 etape, iar Borussia Dortmund este calificată și în semifinalele Cupei, dar și în sferturile Ligii Campionilor, unde o va întâlni pe Manchester City.

  • 110 milioane de euro este cota de piață a lui Erling Haaland
ADVERTISEMENT