News

Casa Albă, reacție vehementă după ce s-a spus că Biden s-ar retrage din cursa prezidențială: „E la fel de ager ca întotdeauna”. Update

Casa Albă susține că Joe Biden nu intenționează să renunțe la lupta pentru un nou mandat și va continua campania electorală.
03.07.2024 | 23:24
Casa Alba reactie vehementa dupa ce sa spus ca Biden sar retrage din cursa prezidentiala E la fel de ager ca intotdeauna Update
Cine l-ar putea înlocui pe Joe Biden în cursa prezidențială. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Comitetul de campanie al lui Joe Biden a găsit un înlocuitor pentru acesta, dacă liderul SUA va decide să se retragă din cursa prezidențială. Vicepreşedinta Statelor Unite, Kamala Harris, este cea care ar putea candida împotriva republicanului Donald Trump.

UPDATE. Casa Albă susține că Joe Biden nu se retrage din cursa prezidențială

După ce au apărut informații potrivit cărora comitetul de campanie al lui Joe Biden ar fi găsit deja un înlocuitor pentru actualul președinte, dacă acesta se va retrage din cursa prezidențială, Casa Albă a avut o reacție vehementă, prin vocea secretarului de presă Karine Jean-Pierre.

ADVERTISEMENT

Aceasta susține că Joe Biden nu intenționează să renunțe la lupta pentru un nou mandat și că va continua campania. Karine Jean-Pierre a subliniat că președintele „are privirea limpede și rămâne în cursă”, deși „ultimele zile au fost provocatoare”.

„Acesta este un președinte care este puternic și hotărât. Este la fel de ager ca întotdeauna, așa cum îl știm”, a declarat secretarul de presă al Casei Albe, conform BBC.

ADVERTISEMENT

Totodată, Joe Biden a declarat că va fi în cursa pentru prezidențiale „până la capăt” și că democrații vor câștiga în fața republicanului Donald Trump, așa cum s-a întâmplat și în 2020.

Cine l-ar putea înlocui pe Joe Biden în cursa prezidențială. Comitetul de campanie a decis

Informațiile au fost publicate de Reuters, care citează șapte surse din echipa de campanie a lui Joe Biden. Discuțiile privind înlocuirea actualului președinte în lupta pentru un nou mandat au început după prestația acestuia în dezbaterea cu Trump.

ADVERTISEMENT

Conform sursei citate, activitatea lui Biden stârnește un „val de panică” în Partidul Democrat, prestația lui fiind considerată „șovăielnică” și „uneori incoerentă”. Democrații se tem că președintele nu ar fi suficient de apt pentru încă un mandat.

Pe lângă Kamala Harris ar fi fost menționate și alte variante pentru înlocuirea lui Biden. Este vorba despre guvernatori democraţi precum Gavin Newsom din California, Gretchen Whitmer din Michigan şi Josh Shapiro din Pennsylvania.

ADVERTISEMENT
Vicepreşedinta Statelor Unite, Kamala Harris
Vicepreşedinta Statelor Unite, Kamala Harris. Foto Hepta.ro

Vicepreședinta SUA are cea mai mare notorietate dintre aceștia. Un sondaj recent realizat la comanda Reuters/Ipsos, Harris este cu doar un punct procentual în spatele lui Trump, „42% faţă de 43%, sub marja de eroare de 3,5% puncte procentuale”.

Ce a transmis biroul de presă al vicepreședintei Harris

De altfel, Donna Brazile, fosta preşedintă interimară a DNC, a spus că Harris este cea care îl poate înlocui rapid pe Biden, în cazul în care acesta se retrage. „Oamenii pot visa la un alt super-erou.

Dar există un proces şi, ultima dată când m-am uitat, era vorba de un tandem Biden-Harris, ea este numărul doi în acest tandem”, a precizat recent Donna Brazile.

Pe de altă parte, reprezentanții biroului de presă al vicepreședintei au negat aceste discuții. „Vicepreşedinta Harris aşteaptă cu nerăbdare să servească pentru un nou mandat împreună cu preşedintele Joe Biden”, menționează sursa citată.

Chiar dacă au fost vehiculate și alte nume pentru înlocuirea lui Biden, strategii Partidului Democrat se tem că alegerea unui alt candidat ar reprezenta o greșeală. Acest lucru ar putea stârni nemulțumirea electoratului de culoare și feminin.

ADVERTISEMENT