Fotbal intern

Comitetul de Urgență al FRF a stabilit datele barajului de promovare / retrogradare în Liga 1

09.07.2020 | 14:19
Comitetul de Urgenta al FRF a stabilit datele barajului de promovare  retrogradare in Liga 1
ADVERTISEMENT

Federația Română de Fotbal a stabilit, în urma reunirii Comitetului de Urgență, să modifice etapa a X-a din play-out-ul Ligii 1.

Totodată, au fost stabilite și datele de jucare a barajului de promovare / retrogradare în Liga 1

Astfel, partidele se vor desfășura pe 9 și 12 august, față de 5 și 9 august, cum era stabilit inițial.

ADVERTISEMENT

FRF a stabilit datele barajului de promovare / retrogradare

Federația Româna de Fotbal a anunțat pe site-ul oficial modificarea datelor de disputare al barajului de promovare / retrogradare din actualul sezon competitiv:

„În conformitate cu dispoziţiile art. 49 din Statutul Federaţiei Române de Fotbal, Comitetul de urgenţă compus din Răzvan BURLEANU – Preşedinte FRF, Gino IORGULESCU – Prim-vicepreşedinte FRF, Octavian GOGA – Vicepreşedinte FRF, cu unanimitate de voturi:

ADVERTISEMENT

Aprobă solicitarea LPF nr. 417 din 07.07.2020 privind modificarea calendarului competițional al Ligii 1 în sensul programării etapei a X-a a play-out-ului în data de 18.07.2020 în loc de 14.07.2020, cum fusese stabilită inițial, urmând ca etapa a XI-a să fie programată la data stabilită inițial pentru etapa a XII-a și așa mai departe.

Ultima etapă a play-out-ului urmând a se disputa la data de 05.08.2020”.

„Se aprobă modificarea datelor de desfășurare a barajului”

„Având în vedere decizia de mai sus, aprobă modificarea datelor de desfășurare a barajului de promovare/menținere în Liga 1, acestea urmând a se desfășura la datele de 9 și 12 august 2020, în loc de 5 și 9 august cum fusese stabilit inițial”, s-a mai  arătat în comunicatul emis de FRF.

ADVERTISEMENT

În play-off-ul din Liga 2 se luptă șase formații pentru un loc în prima ligă din România, și anume: UTA, Petrolul Ploiești, Rapid București, CS Mioveni, FC Argeș și Turris Turnu Măgurele.

De cealaltă parte, și în play-out-ul din Liga 1 lupta pentru evitarea retrogradării este acerbă, acolo unde sunt implicate Dinamo, Academica Clinceni, Chindia Târgoviște, Poli Iași și FC Hermannstadt.

ADVERTISEMENT

În sezonul trecut, FC Hermannstadt a jucat un baraj cu U Cluj, iar sibienii au avut câștig de cauză la finalul ambelor manșe, rămânând în prima ligă și în sezonul 2019-2020.

ADVERTISEMENT