Comitetul Executiv a decis! Cluburile sînt obligate să folosească jucători sub 21 de ani inclusiv în Cupa României

Comitetul de Urgenţă al FRF a decis ca inclusiv în Cupa României cluburile să fie obligate să utilizeze fotbalişti sub 21 de ani şi sub 19 ani, deşi regula era, iniţial, valabilă doar pentru campionate.

Astfel, echipele din Liga 1 care vor lua parte în Cupa României vor trebui să aibă pe teren cel puţin un jucător sub 21 de ani, în timp ce formaţiile din liga secundă cîte doi sub 19 ani. Hotărîrea este valabilă inclusiv pentru grupările din Liga 3, care vor trebui să utilizeze cîte trei fotbalişti sub 19 ani în teren.

Răzvan Burleanu, Gino Iorgulescu şi Octavian Goga au luat această decizie. "I-am văzut pe cei de la Ligă venind cu un document de la European Professional Football League. Ei încearcă să argumenteze că regula este ilegală şi discriminatorie. Nu încalcă nici o lege şi e vorba de discriminare pozitivă. Degeaba se investeşte în Academii şi Şcoli de fotbal dacă nu ai pieţe de desfacere. Unde să joace copiii ăştia. Credeţi că dacă nu venim cu un plan pe termen lung, 20-25 de ani, putem să creştem? Au venit şi cu o soluţie de mijloc. Echipele să fie obligate să aplice această regulă doar în Cupa Ligii. Nu am fost de acord, a venit vremea să luăm decizii dure", a spus Burleanu la o conferinţă de presă susţinută în luna iulie.