Comoara ascunsă din România pe care nu mulți turiști au explorat-o până acum. Se află într-o zonă pitorească și se spune că aici este cel mai frumos tronson de la noi din țară.
La tot pasul, în România există peisaje uimitoare care merită vizitate, măcar o dată în viață. Deși tendința românilor este de a explora țări străine, la fel de frumos este și să fii turist în propria țară.
În una dintre cele mai frumoase zone din România se află o comoară pe care nu mulți au explorat-o. Poate că unora nu le-a stârnit interesul sau poate că nici măcar nu au auzit de ea.
În Parcul Național Defileul Jiului există o mulțime de gări vechi legate de un tronson spectaculos. Acest tronson este descris ca fiind un cordon de 31 de kilometri de lucrări de artă ce își așteaptă privitorii.
Parcul Național Defileul Jiului este ultimul defileu sălbatic din România. Aici, natura este la ea acasă, iar întregul peisaj pare desprins din povești. Deși nu sunt prea mulți turiști în zonă, acest loc are un farmec aparte.
Tronsonul spectaculos de pe Defileul Jiului unește mai mult puncte feroviare, printre care și Bumbești și Livezeni. Cordonul feroviar este considerat unic în România datorită faptului că, la bază, este o operă inginerească.
Tronsonul dintre Bumbești și Livezeni are o mulțime de tuneluri, viaducte și poduri. Toate amintesc de perioada de glorie și sunt dovada vie a faptului că ingineria se poate transforma oricând în artă.
Defileul Jiului este o filă de istorie. Aici, încă mai există unele dovezi ale luptelor din războaiele daco – romane. Potrivit lui Ionel Cioca, inginerul Parcul Național Defileul Jiului, aici a fost descoperită una dintre potecile pe care au pășit romanii, în urmă cu 2000 de ani.
În peisajul sălbatic din zonă se remarcă și câteva gări, printre care și Gara Lainici. În zonă, este considerată o adevărată perlă a gărilor. Chiar dacă peroanele ei nu sunt deloc pline de turiști, construcția veche își păstrează esența de altădată.
Gara Lainici nu este singura comoară care merită admirată de către turiști. La fel de veche și la fel de plină de istorie este și gara Pietrele Albe. Aceasta se remarcă datorită stilului arhitectural sobru și este imposibil să nu fure privirile tuturor.
Tronsonul din Defileul Jiului începe cu un popas uimitor și anume, Gara Meri. Aici, obiectele care au rezistat trecerii timpului amintesc de oamenii care au dat viață acestui loc și sunt o poartă către vremurile demult apuse.
”Lângă școală, am descoperit locul de joacă. Este efectiv intact, ca acum 60 de ani. Putem găsi toboganul, balansoarul copiilor și parcă se simt pașii, zâmbetele și râsetele în aceste locuri.”, a spus Ionel Cioca, potrivit observatornews.ro.