News

Comoara ascunsă în munți de un milionar american excentric a fost descoperită după 10 ani de căutări

08.06.2020 | 18:05
Comoara ascunsa in munti de un milionar american excentric a fost descoperita dupa 10 ani de cautari
ADVERTISEMENT

Mii de curajoși s-au aventurat în Munții Stâncoși (SUA) de-a lungul ultimului deceniu în căutarea unui cufăr plin cu aur, rubine, smaralde și diamante. Cel care a ascuns-o a anunțat că, finalmente, comoara pe care a ascuns-o a fost găsită, informează CNN.

Comoara a fost căutată de mii de oameni

Forrest Fenn (89 de ani), un colecționar de artă și antichități, cel care a inițiat vânătoarea de comori, a anunțat, duminică, pe site-ul său, că un norocos a găsit cufărul.

ADVERTISEMENT

Era sub bolta înstelată, în vegetația luxuriantă a Munților Stâncoși și nu s-a mișcat din locul în care am ascuns-o în urmă cu mai bine de 10 ani. Nu știu cine este persoana care a găsit-o, dar poemul din cartea mea l-a dus la locul exact”, a scris Fenn în anunțul său.

Comoara a fost găsită acum câteva zile de către un bărbat care a vrut să-și păstreze anonimatul, a precizat Fenn într-o declarație pentru Santa Fe New Mexican.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a confirmat descoperirea comorii trimițându-i lui Fenn o fotografie cu bogățiile descoperite. Comoara, estimată la peste 1.000.000 de dolari, a fost o modalitate de a-i inspira pe oameni să exploreze natura și să le dea speranțe oamenilor în timpul recesiunii de acum zece ani.

Indiciiile către locația comorii erau menționat într-un poem de 24 de versuri pe care Fenn l-a publicat în 2010 în autobiografia sa intitulată ”Fiorul căutării”.

ADVERTISEMENT

Fenn a estimat că circa 350.000 de oameni  din întreaga  lume au pornit în căutarea comorii. Unii și-au abandonat locurile de muncă pentru a-și dedica integral timpul căutărilor, iar alții chiar și-au găsit sfârșitul.

Felicit miile de oameni care au participat la căutare și sper că vor continua să se lase atrași de promisiunea altor descoperiri”, a scris Fenn pe site-ul său.

ADVERTISEMENT

Goana după comoară a dus și la tragedii, după cum anunța în urmă cu un an un șerif din zonă. ”În ultimii doi ani, două persoane au murit, alte două au fost salvate în ultimul moment, câțiva au intrat în conflict cu forțele de ordine locale și federale, iar un altul și-a anunțat astăzi soția că a fost rănit, dar nu a putut spune unde se află. Toți acești oameni au fost în apropierea Parcului  Național Yellowstone în căutarea comorii lui Forrest Fenn”, preciza șeriful din Gallatin  pe 20 iunie 2019.

ADVERTISEMENT