Life

Comoara peste care a dat un australian cu un detector de metale. A aflat răspunsul după 10 ani

Tezaurul scos la suprafață de un australian cu ajutorul unui detector de metale. A descoperit ce era, de fapt, după 10 ani.
01.12.2024 | 19:15
Comoara peste care a dat un australian cu un detector de metale A aflat raspunsul dupa 10 ani
Comoara descoperită de un australian cu un detector de metale. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Un cetățean din Australia, fascinat de goana după aur din secolul al XIX-lea, a dat peste o comoară impresionantă cu un detector de metale. A aflat răspunsul după 10 ani și a rămas uimit de descoperirea sa.

Un australian a dat peste un tezaur unic, în timp ce căuta aur

David Hole, un bărbat australian, a dezvăluit că a dat peste un tezaur unic în anul 2015, în timp ce căuta aur. Comoara a fost scoasă la iveală atunci când făcea prospecțiuni în Parcul Regional Maryborough de lângă Melbourne.

ADVERTISEMENT

A folosit un detector de metale cu ajutorul căruia a descoperit ceva ieșit din comun. Mai exact, acesta a dat peste o rocă roșiatică, foarte grea, crezând că în interiorul său se ascunde o pepită de aur. Multă vreme a încercat să o deschidă.

A apelat la tot ce a avut la îndemână, de la fierăstrău de piatră, polizor unghiular și burghiu până la acid. Cu toate acestea nu a reușit să străpungă roca. Niciun baros nu a putut să facă o fisură, lucru care l-a trimis către un specialist.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă a ajuns la experții de la Muzeul Melbourne, care i-au oferit un răspuns surprinzător. Timp de aproximativ 10 ani australianul a avut în posesia sa un meteorit rar, potrivit geologului Dermot Henry.

Când ar fi căzut pe pământ acest meteorit rar

„Meteoriții reprezintă cea mai ieftină formă de explorare a spațiului. Ei ne transportă înapoi în timp, oferind indicii cu privire la vârsta, formarea și chimia sistemului nostru solar”, a declarat Dermot Henry pentru Scient Alert.

ADVERTISEMENT

Geologul care a lucrat vreme de 37 de ani la Muzeul Melbourne din Australia a explicat că roca de culoare roșiatică este, de fapt, un meteorit adevărat. Acesta ar fi ajuns pe Pământ într-un interval cuprins între 100 și 1.000 de ani.

Oamenii de știință au mai dezvăluit că între 1889 și 1951 au fost observați mai mulți meteoriți care ar putea corespunde cu sosirea acestuia pe planeta noastră. Meteoritul Maryborough ar fi mult mai rar decât aurul, susțin cercetătorii australieni.

ADVERTISEMENT

Meteoritul e valoros pentru știință pentru că este unul dintre cei doar 17 meteoriți înregistrați vreodată în statul australian Victoria. De asemenea, este al doilea cel mai mare obiect cosmic ajuns pe Terra cu o compoziție similară. Primul de acest gen este un specimen uriaș de 55 de kilograme identificat în 2003.

„Unele dintre ele oferă o privire asupra interiorului profund al planetei noastre. În unii meteoriți, există «praf de stele» chiar mai vechi decât sistemul nostru solar, care ne arată cum se formează și evoluează stelele pentru a crea elementele din tabelul periodic.

Alți meteoriți rari conțin molecule organice, cum ar fi aminoacizii; elementele de bază ale vieții”, a completat Dermot Henry, mai arată sursa menționată mai devreme.

ADVERTISEMENT