News

Compania aeriană care servește mâncare de câini pasagerilor de la clasa business. Ce au mai pățit călătorii

Interenetul a luat foc: pasagerii de la clasa business, serviți cu mâncare de câini cu bame. „Te tratează ca pe un câine, nu ca pe un om”
19.11.2023 | 15:10
Compania aeriana care serveste mancare de caini pasagerilor de la clasa business Ce au mai patit calatorii
Meniul oferit de compania China Eastern a stârnit o adevărată furtună pe rețelele sociale / Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Pasagerii de la clasa business ai unei companii aeriene au avut surprinza să vadă că în meniul oferit la bord este inclusă „mâncare de câini”. Utilizatorii de rețele sociale s-au inflamat întrebându-se ce poate fi aceasta în timp ce meniul cu pricina a fost distribuit online.

„Mâncare de câine din import cu bame”

E drept că mâncarea servită în avioanele de linie nu are mereu cea mai bună reputație, dar chiar și cei mai stoici dintre pasageri s-ar putea gândi de două ori înainte de a comanda din meniu un fel de „mâncare de câini”.

ADVERTISEMENT

O fotografie făcută de un pasager într-un avion al companiei China Eastern Airlines, Conrad Wu, arată meniul pentru cei care zboară la clasa business, care include carne de vită, fructe de mare și mâncăruri de supă.

Dar o traducere nefericită în limba engleză a făcut ca oamenii să intre la idei, scrie The Independent. Printre opțiunile pentru un antreu se numără „mâncare de câine din import cu bame”.

ADVERTISEMENT

„Consecințele Google translate”

Conrad Wu a distribuit fotografia meniului pe Facebook, întrebând: „Ce poate să fie aceasta mai exact?”. Aproape 1.000 de persoane au reacționat la postarea de pe Facebook, cu sute de comentarii și distribuiri.

Un internaut, Edward Poon, a întrebat dacă asta înseamnă că linia aeriană este prietenoasă cu animalele de companie, în timp ce un altul a spus că este pentru că „te tratează ca pe un câine, nu ca pe un om”.

ADVERTISEMENT

„Consecințele folosirii Google translate”, a avertizat un altul, Coleman So, în timp ce Dai Ching a glumit: „Trebuie să fie un hot dog?”.

„La clasa economic se servesc câini autohtoni?”

Imaginea a fost, de asemenea, distribuită pe Reddit, iar un utilizator a remarcat faptul că era vorba în mod specific de mâncare de câini „de import”. „Se pare că pasagerii de la clasa economică primesc doar mâncare de câini autohtoni”, a glumit acesta.

ADVERTISEMENT

Nu este clar la ce fel de mâncare se referă meniul tradus de la bordul zborului China Eastern. The Independent a contactat operatorul pentru clarificări.

Fel de mâncare „etic”: o singură banană și atât

La începutul acestui an, o companie aeriană și-a sfătuit clienții să renunțe la a mai servi o masă la bord, spunând că aceasta este „alegerea etică”. Japan Airlines a testat din 2020 „JAL Ethical Choice MealSkip Option”, care permitea pasagerilor să renunțe la un serviciu de masă pe anumite zboruri.

Transportatorul a transformat-o acum într-o opțiune permanentă pentru rezervările de zbor la nivel mondial, subliniind beneficiile în materie de sustenabilitate ale evitării unui prânz în timpul zborului.

Și, într-un scenariu neașteptat, un pasager de la clasa business dintr-un zbor spre Japonia, în februarie, care a comandat un mic dejun vegan, a fost uimit când a primit o singură banană și o pereche de bețișoare.

„Când au m-au servit cu banana după decolare, am crezut că este doar un aperitiv dezamăgitor și că va urma și altceva, dar de fapt a fost întregul felul de mâncare”, a postat acesta.

 

 

 

 

ADVERTISEMENT