News

Compania Airbnb, îngenuncheată de pandemie: “12 ani de muncă, pierduți în șase săptămâni!”

01.07.2020 | 12:10
Compania Airbnb ingenuncheata de pandemie 12 ani de munca pierduti in sase saptamani
ADVERTISEMENT

Airbnb este una dintre cele mai importante companii din industria de închirieri de locuințe. Compania evaluată în anul 2019 la 31 de miliarde de dolari a avut mult de suferit în pandemie.

Fondatorul companiei, Brian Chesky a spus într-un interviu pentru CNBC că în patru-șase săptămâni a fost la un pas să piardă tot ce a construit pe parcursul celor 12 ani de când există platforma de închrieri:

ADVERTISEMENT

“Ne-a luat 12 ani să construim totul și am pierdut aproape tot în patru – șase săptămâni”, a spus fondatorul Airbnb.

Fondatorul Airbnb, societate evaluată în 2019 la 31 de miliarde de dolari, despre efectele pandemiei

Anul 2020 trebuia să fie anul în care compania iese pe bursă, însă acest lucru nu se va mai întâmpla din cauza pandemiei de COVID-19. Mai mult, nici viitorul nu mai sună atât de roz pentru companie, susține fondatorul:

ADVERTISEMENT

“Călătoriile, așa cum le știm, s-au încheiat. Și nici nu se întoarce. Nu vreau să spun că turismul a murit, dar cred că modelul pe care îl știam noi a murit și nu se va mai întoarce. 

În loc să zburăm pe distanțe mari, ne vom urca în mașină, vom conduce câțiva kilometrii într-o comunitate mai mică și vom sta într-o cazare de acolo. Turismul local va fi mult mai stimulat în perioada următoare”

ADVERTISEMENT

“Oamenii nu mai vor să urce în avion, nu mai vor să călătorească în orașe, să treacă granițele”

Brian Chesky a spus în interviu că odată cu pandemia de COVID-19, oamenii nu vor mai fi atât de mult atrași să zboare, să treacă granițe, însă rămâne optimist în condițiile în care piața turismului este una destul de elastică:

“Oamenii nu mai vor să urce în avion, nu mai vor să călătorească în orașe, să treacă granițele, odată cu această pandemie de COVID-19. Sunt optimist că piața turismului este una elastică și ar putea pe viitor să ofere alte oportunități”, a spus Chesky.

ADVERTISEMENT

Brian Chesky a fondat Airbnb în anul 2008. 11 ani mai târziu compania valora 31 de miliarde de dolari, însă după doar două luni de pandemie valoarea a scăzut la 18 miliarde de dolari.

ADVERTISEMENT