News

Compania BioNTech va solicita autorizarea vaccinului Pfizer şi pentru copiii cu vârste între 5 şi 11 ani

În această toamnă, compania BioNTech va solicita autorizarea la nivel mondial a vaccinului Pfizer și pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani.
10.09.2021 | 17:51
Compania BioNTech va solicita autorizarea vaccinului Pfizer si pentru copiii cu varste intre 5 si 11 ani
ADVERTISEMENT

După ce la finele lunii mai au obținut aprobarea pentru utilizarea vaccinului la copiii cu vârste cuprinse intre 12-15 ani, companiile Pfizer și BioNTech sunt la un pas de a obținea aprobarea pentru o nouă categorie de vârstă.

În următoarea perioadă, nemții de la BioNTech vor solicita autorizarea la nivel mondial a vaccinului anti-COVID pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani.

ADVERTISEMENT

BioNTech va solicita autorizarea vaccinului anti-Covid Pfizer şi pentru copiii cu vârste între 5 şi 11 ani

Presa americană scrie că BioNTech va solicita aprobarea la nivel mondial pentru a utiliza vaccinul anti-Covid-19 la copiii de peste 5 ani în următoarele câteva săptămâni.

În acest sens, pregătirile pentru a începe efectiv vaccinarea sunt pe drumul cel bun, au anunțat cei doi directori de top ai firmei de biotehnologie, Ugur Sahin și Oezlem Tuereci.

ADVERTISEMENT

”În următoarele câteva săptămâni vom depune la autoritățile de reglementare din întreaga lume rezultatele studiului nostru făcut pe copii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani şi vom cere aprobarea vaccinului pentru această grupă de vârstă”, a declarat Oezlem Tuereci, unui dintre fondatorul companiei farmaceutice germane BioNTech, conform CNBC.

BioNTech a mai anunțat că se așteaptă să își depună dosarul de reglementare pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani chiar în septembrie.

ADVERTISEMENT

De asemenea, compania a stabilit planuri pentru a solicita aprobarea imunizării copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 2 ani, tot în acest an.

BioNTech: ”Dozele de vaccina, adaptate pentru vârsta copiilor”

Același medic Oezlem Tuereci a mai spus că dozele de vaccin au fost adaptate pentru copii. În prezent, vaccinul Pfizer/BioNTech este aprobat pentru adulți şi copii cu vârsta de peste 12 ani.

ADVERTISEMENT

”Lucrurile arată bine, totul merge conform planului”, a declarat pentru sursa citată şi Ugur Sahin, celălalt fondator al BioNTech.

Recent, compania Moderna a anunțat că se află în proces de testare a unui vaccin pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani. Moderna mai lucrează la o doză într-un alt studiu care a inclus sugari de până la 6 luni.

În iulie, Ministerul Sănătății din Israel a anunțat că minorii de peste 5 ani pot primi doza de Pfizer-BioNTech dacă suferă de condiții care îi fac deosebit de vulnerabili la Covid-19.

ADVERTISEMENT