News

Compania Blue Air își suspendă zborurile încă o lună de zile. Când ar putea fi acestea reluate

Compania Blue Air își va relua zborurile doar în 10 octombrie, în cel mai fericit caz, data de 12 septembrie nefiind de actualitate.
09.09.2022 | 14:40
Compania Blue Air isi suspenda zborurile inca o luna de zile Cand ar putea fi acestea reluate
Compania Blue Air reia zborurile în 10 octombrie. Foto: Wikicommons
ADVERTISEMENT

Compania anunțase inițial că va relua zborurile comerciale în 12 septembrie, dar această dată a fost mutată ulterior pe 10 octombrie, pentru că Blue Air nu își permite costurile să opereze zboruri mai devreme.

Blue Air reia zborurile pe 10 octombrie

Directorul general și proprietarul Blue Air, Cristian Rada, nu a putut confirma care sunt rutele pe care vor zbura avioanele, conform boardingpass.ro.

ADVERTISEMENT

”Dorim să ne cerem scuze tuturor pasagerilor Blue Air, care au fost afectați de imposibilitatea efectuării zborurilor programate începând cu amiaza zilei de 6 septembrie 2022”, transmite Blue Air într-un comunicat de presă.

Compania aeriană a dorit să-și ceară scuze tuturor angajaților și partenerilor comerciali ai Blue Air pentru că Blue Air nu a fost în stare să-și îndeplinească obligațiile asumate.

ADVERTISEMENT

Conform sursei citate, cei de la Blue Air au constatat că oamenii nu mai au încredere în această companie, astfel că încasările au scăzut dramatic.  În aceste condiții, Blue Air nu dispune de fonduri pentru a plăti combustibil și alte cheltuieli operaționale pentru a relua zborurile pe 12 septembrie.

De altfel, furnizorii de servicii estențiale zborurilor își așteaptă, la rândul lor banii restanți din partea Blue Air.

ADVERTISEMENT

Au fost purtate discuții cu ”zeci de furnizori critici ai companiei, respectiv aeroporturi, societăți de handling, furnizori de combustibil, autorități de control al traficului aerian, precum și cu proprietarul aeronavelor operate de Blue Air”, astfel că zborurile vor fi reluate doar în 10 octombrie 2022.

Compania are mari probleme financiare și nu are de unde să opereze noi zboruri, dar nici să despăgubească oamenii care au rămas la sol după ce zborurile au fost anulate.

ADVERTISEMENT

Cel mai probabil, Blue Air așteaptă o nouă mână de ajutor de la Guvern, însă situația e extrem de tensionată și politicienii, în frunte cu ministrul Sorin Grindeanu, nu par dispuși să mai salveze această companie, așa cum s-a întâmplat în vremea pandemiei.

ADVERTISEMENT