News

Compania care produce Remdesivir a anunțat oficial cât va costa medicamentul anti-Covid

29.06.2020 | 21:56
Compania care produce Remdesivir a anuntat oficial cat va costa medicamentul antiCovid
ADVERTISEMENT

Gilead s-a decis care va fi prețul la care își va scoate la vânzare produsul Remdesivir, unul dintre medicamentele care ar fi eficiente împotriva Covid-19.

Cu toate că guvernele lumii vor putea să cumpere medicamentul la un preț mai mic decât cel al pieței, Gilead a stabilit un preț de 520 de dolari pentru o fiolă.

ADVERTISEMENT

Așadar, pentru un tratament eficient în cazul unui pacient bolnav de Covid-19, Gilead va încasa aproximativ 3.120 de dolari.

Prețul oficial al medicamentului anti-Covid Remdesivir a fost anunțat

Cu toate acestea, medicamentul nu și-a dovedit eficiența momentan, astfel că un asemenea preț ar putea fi considerat exagerat de populație.

ADVERTISEMENT

Potrivit Bloomberg, o persoană bolnavă de Covid-19 are nevoie de 6 fiole de Remdesivir, antiviralul injectabil.

În aceste condiții, pacienții care sunt asigurați în SUA vor avea asigurat în tratament în valoare de 3.120 de dolari.

ADVERTISEMENT

Informația a fost făcută publică de Daniel O’Day, CEO-ul companiei Gilead. Pentru guverne, prețul va fi 390 de dolari.

Prețul ar fi considerat echitabil de experți, nefiind exagerat de scump, dar nici extrem de ieftin cum e în cazul altor tratamente.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Gilead a lăsat să se înțeleagă că e decisă să reducă din preț dacă anumite instituții vor cumpăra cantități industriale.

„Vrem să fim siguri că acest medicament va ajunge ușor la oameni. Toți oamenii de pe planetă trebuie să aibă acces”, a explicat șeful companiei.

Gilead a promis că va dona toată producția de Remdesivir,medicamentul pentru care Donald Trump a garantat personal.

Contestatarii medicamentului au remarcat cum prețul de producție pentru Remdesivir nu depășește 1 dolar, asta în condițiile în care nu există niciun efect miraculoas pe care Remdesivirul să-l fi avut momentan.

Exceptând un studiu publicat de Gilead și de o întâlnire secretă cu președintele Donald Trump, cei de la Gilead nu au niciun as în mânecă momentan.

Nu merită acest preț. Remdesivir nu își merită renumele”, a punctat Immaculada hernandez, profesor la Universitatea din Pittsburgh.

ADVERTISEMENT