Life

Compania din România care a ajuns în topul Uniunii Europene. E una dintre cele mai valoroase și sute de mii de români sunt legați prin contract de ea

Gigantul din România care este prezent în topul celor mai valoroase companii din Europa. Din clasament mai fac parte ASML și grupul LVMH.
06.05.2024 | 19:08
Compania din Romania care a ajuns in topul Uniunii Europene E una dintre cele mai valoroase si sute de mii de romani sunt legati prin contract de ea
Compania din România care a ajuns în topul Uniunii Europene. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

România este prezentă în topul celor mai valoroase companii din Europa. O companie de la noi din țară a reușit să ocupe locul 15, iar în top se regăsesc numele celebre precum LVMH sau Novo Nordisk.

Hidroelectrica, una dintre cele mai valoroase companii din Europa

A fost publicat topul celor mai valoroase companii din Europa. Clasamentul s-a întocmit pe baza capitalizărilor de piață înregistrate până la jumătatea lunii trecute, iar în considerare au fost luate 11 economii europene.

ADVERTISEMENT

În acest top se regăsește și o companie din România. Hidroelectrica a ocupat locul 15, iar listarea sa la Bursa de Valori București a jucat un rol esențial, potrivit antena3.ro.

Nu este singura realizare cu care se poate lăuda Hidroelectrica. Anul trecut, când a fost listată la Bursa de Valori București, compania a devenit cea mai ridicată ofertă publică din Europa. De asemenea, a ocupat și locul trei la nivel mondial.

ADVERTISEMENT

Cu o capitalizare de piață ce a depășit pragul de 40 de milioane de euro, Hidroelectrica a reușit să își asigure locul în topul celor mai valoroase companii din Europa. Aceasta este o realizare măreață, având în vedere că și concurența a fost una pe măsură.

Cine ocupă primele trei locuri din topul celor mai valoroase companii din Europa

Pe primul loc în acest top se află Novo Nordisk. Compania farmaceutică responsabilă de lansarea pe piață a controversatului Ozempic a reușit să se detașeze considerabil de restul competitorilor.

ADVERTISEMENT

Novo Nordisk este evaluată la 550 de miliarde de dolari, fiind cea mai valoroasă companie din Europa. Valoarea sa a crescut considerabil după ce două dintre medicamentele lansate, Ozempik și Wegovy a făcut furori la nivel mondial.

Ozempik, medicamentul lansat de Novo Nordisk a stârnit un val de reacții și de controverse la nivel mondial. Deși a fost conceput pentru a veni în ajutorul bolnavilor de diabet, mulți l-au integrat în diete pentru a slăbi mult și rapid.

ADVERTISEMENT

Tot în topul celor mai valoroase companii din Europa se află și grupul LVMH. Prezența sa nu a luat prin surprindere pe nimeni, având în vedere companiile care îl alcătuiesc. Branduri renumite, precum Christian Dior sau Tiffany & Co. sunt doar câteva dintre exemplele care au garantat succesul grupului LVMH, plasându-l pe locul 2.

Podiumul este completat de către compania olandeză ASML. Aceasta este renumită în industria IT datorită echipamentelor pe care le realizează pentru producătorii de cipuri. Evaluată la 380 de miliarde de dolari, ASML ocupă locul 3.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Ebrahim Raisi, ce nu ni s-a spus: cum era poreclit în Iran și...
Ebrahim Raisi, ce nu ni s-a spus: cum era poreclit în Iran și de ce regimul a ascuns, inițial, moartea sa
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Un sat montan din Europa introduce taxă de intrare pentru turişti, din cauza...
Un sat montan din Europa introduce taxă de intrare pentru turişti, din cauza celor care îşi fac selfie-uri
Cât de frumoasă şi ce studii are unica fiică a lui Sabin Ilie....
Cât de frumoasă şi ce studii are unica fiică a lui Sabin Ilie. Melissa întoarce toate privirile
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă /...
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă / FOTO
REGULĂ NOUĂ la BANCOMATE! Cum se EXTRAG BANII din CONTURILE ROMÂNEȘTI
REGULĂ NOUĂ la BANCOMATE! Cum se EXTRAG BANII din CONTURILE ROMÂNEȘTI
Ce se va întâmpla cu rolul Gianinei din Las Fierbinți după ce a...
Ce se va întâmpla cu rolul Gianinei din Las Fierbinți după ce a aflat că e însărcinată
Familia Regală, mișcare de ultimă oră. Principesa Margareta nu renunță
Familia Regală, mișcare de ultimă oră. Principesa Margareta nu renunță
George și Ionela au murit ieri, în Iași. Ce tragedie! Ce tineri și...
George și Ionela au murit ieri, în Iași. Ce tragedie! Ce tineri și frumoși erau! În loc de nuntă, acum familiile se pregătesc de înmormântare
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Zodiile care au karma de partea lor marți, 21 mai. Oricine le-a greșit...
Zodiile care au karma de partea lor marți, 21 mai. Oricine le-a greșit le va cere iertare în genunchi