Life

Compania din România care a creat mâncarea gătită la pungă. Ciorbă de burtă la doar 5,9 lei și varză călită cu afumătură la 6,4 lei

O companie din România a revoluționat industria alimentară. Cărui public țintă i se adresează mâncarea gătită la pungă.
28.05.2024 | 14:17
Compania din Romania care a creat mancarea gatita la punga Ciorba de burta la doar 59 lei si varza calita cu afumatura la 64 lei
O companie din România produce mâncare la pungă. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

O firmă din România a decis să îmbine utilul cu plăcutul. Dat fiind faptul că din ce în ce mai mulți români mănâncă pe grabă, compania a venit cu soluția salvatoare. Și anume, mâncarea direct preparată la pungă.

Mâncarea la pungă, salvarea restaurantelor și nu numai

O companie din Brașov poate spune că a revoluționat industria alimentară. Soluția adusă de companie va reprezenta, de acum încolo, salvarea mai multor restaurante din țară.

ADVERTISEMENT

Mai exact, compania fondată în 1993 a lansat mai multe feluri de mâncare care vin direct în pungă. Fiecare pungă cântărește un kilogram și, ce este cel mai important, niciun fel de mâncare nu este congelat.

Pentru a contura această idee, investiția nu a fost deloc una mică. Mai exact, 30.000 de euro l-a costat pe brașovean pentru a pune pe tavă soluția salvatoare pentru multe restaurante.

ADVERTISEMENT

Mâncarea din pungă are o valabilitate de 21 de zile , iar prețul ei diferă în funcție de preparatul ales. Însă, pentru proprietarii de restaurante, aceasta va fi una dintre cele mai convenabile variante dacă luam în considerare raportul cantitate preț.

Avantajele și costurile mâncării la pungă produse în Brașov

Cei care vor să cumpere mâncarea la pungă trebuie să știe că poate opta pentru mai multe feluri, fără să scoată mulți bani din buzunar. De exemplu, clasica ciorbă de burtă, preferată tuturor costă 13.5 lei/kilogram. 400 de grame din același preparat costă 5.9 lei.

ADVERTISEMENT

Un kilogram de ciorbă de legume costă 7.5 lei, iar un kilogram de tochitură costă 22.5 lei. Proprietarii de restaurante care vor să îi servească pe clienți cu varză călită cu afumătură pot opta pentru varianta la pungă a acestui preparat. Pentru un singur kilogram din acest fel de mâncare vor scoate din buzunar 16.1 lei. Adică, o porție de 400 de grame costă 6.4 lei.

Oamenii din spatele conceptului sunt de părere că această idee nu reprezintă doar salvarea restaurantelor. Mâncarea la pungă se pretează și în locațiile cu autoservire, la all inclusive și nu numai.

ADVERTISEMENT

Directorul general al companiei brașovene, Valentin Șoneriu este de părere că mâncarea la pungă reduce costurile pe mai multe paliere. În primul rând, nu mai este nevoie de personal calificat în bucătărie. În al doilea rând, vor fi reduse și costurile la electricitate, deoarece nu mai este nevoie să se folosească cuptoare de capacitate mare.

”Pe lângă faptul că se economisește enorm din costurile cu personalul – nu mai ai nevoie de personal specializat în bucătărie, se elimină costuri energetice. Nu mai e nevoie de spații de depozitare la fel de mari. Încălzirea se face direct în pungă și scade astfel cantitatea de gunoi din locații.”, a declarat Valentin Șoneriu, potrivit Retail.

ADVERTISEMENT
Tags: