Life

Compania din România care a revoluționat stomatologia. A inventat o tehnologie de înlocuire totală a danturii în doar cinci zile

Ce companie din România a revoluționat stomatologia prin crearea unei tehnologii de înlocuire totală a danturii, în doar cinci zile.
08.06.2024 | 12:07
Compania din Romania care a revolutionat stomatologia A inventat o tehnologie de inlocuire totala a danturii in doar cinci zile
Tehnologia prin care dantura se poate înlocui în doar cinci zile. Sursa foto: briodental.ro
ADVERTISEMENT

O companie stomatologică din România, cu sediul în Cluj-Napoca, se află în proces de brevetare a unei tehnologii de înlocuire totală a danturii, în termen de doar cinci zile, pentru pacienții care au probleme cu dinții, respectiv se confruntă cu lipsa lor sau este nevoie de înlocuire.

Tehnologia care îți poate înlocui dantura în doar cinci zile

MedicalCOR este compania care și-a propus să revoluționeze stomatologia și care deține un centru de chirurgie în țară cu specializarea în reabilitare oro-facială și implantologie dentară. Deja peste 190 de intervenții au realizat stomatologii de la MedicalCOR cu ajutorul noii tehnologii. În ce constă aceasta?

ADVERTISEMENT

Se bazează pe un sistem de dinți ficși One Step ALL-ON-X (OSAOX), care permite înlocuirea imediat a tuturor dinților, iar lucrarea protetică finală, care are încărcare imediată, se predă în decurs de cinci zile, față de 6-12 luni, cât ar fi în mod obișnuit.

Tehnologia ar putea înlocui dinții în doar o zi pe viitor

Cele cinci zile s-ar putea transforma într-o singură zi. Pentru asta, compania analizează atent sistemul One Step ALL-ON-X (OSAOX), pentru a descoperi cum să-l optimezeze pentru nevoia pacientului, implicit pentru a-i face zâmbetul mai frumos.

ADVERTISEMENT

Pentru punerea în aplicare a acestui sistem unic s-a lucrat intens aproximativ un an. Pentru realizarea lui a fost implicată o echipiă multidisciplinară de 20 de experți în domeniul stomatologiei, dar și al ingineriei medicale și din cercetarea clinică.

Întreg proiectul pe cât a fost de greu și complex, pe atât a fost de scump. S-au investit sute de mii de euro, dar acestea au meritat în cele din urmă, căci procesul de punere a unei danturi va fi mai rapid, dar și mai facil.

ADVERTISEMENT

”Abordarea premergătoare a fost inspirată de dorința de a îmbunătăți experiența pacienților și de a reduce timpul și disconfortul asociate cu tratamentele tradiționale de implant dentar. Ne-am bazat pe modelele existente de încărcare imediată a implanturilor, dar am adaptat și optimizat procesul pentru a oferi o soluție completă și eficientă.

La nivel global, cu precădere în SUA și Australia, sunt disponibile studii clinice de ultimă oră ce atestă calitatea abordării medicale în această procedură, care ne-au servit drept punct de start”, spune dr.Paul Corpădean, fondator MedicalCOR.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”