News

Compania Johnson & Johnson a întrerupt producția vaccinului său pentru coronavirus. Fabrica din Leiden va produce un alt ser

Producția vaccinului Johnson & Johnson, oprită. Compania a închis temporar singura sa fabrică care producea doze utilizabile de vaccin. Ce reacție a avut compania.
09.02.2022 | 09:09
Compania Johnson  Johnson a intrerupt productia vaccinului sau pentru coronavirus Fabrica din Leiden va produce un alt ser
ADVERTISEMENT

Compania a închis singura sa fabrică ce producea seruri urtlizabile, dar decizia ar fi una temporară, iar Johnson & Johnson ar urma să își reia activitatea în curând.

Totuși, această pauză în producție ar putea afecta aprovizionarea cu acest vaccin cu sute de milioane de doze, arată un raport al New York Times.

ADVERTISEMENT

Deocamdată, nu se știe ce impact are această decizie a companiei asupra proviziilor de vaccin, dar informațiile arată că fabrica Johnson & Johnson din Leiden se va redeschide în martie.

Producția s-ar fi închis la finalul anului trecut, într-un mod foarte discret.

Reacția Johnson & Johnson după ce singura fabrică a vaccinului s-a închis

Purtătorul de cuvânt al companiei nu a vorbit în mod direct despre acest lucru, dar a precizat că  vaccinul este disponibil acolo unde este necesar.

ADVERTISEMENT

„Suntem concentrați pe a ne asigura că vaccinul nostru este disponibil acolo unde oamenii au nevoie”, a spus el, conform CNBC.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al J&J, Jake Sargent, a mai spus și că firma continuă să livreze serul către locurile de îmbuteliere și ambalare, spunând că inventarul companiei la acest moment este de milioane de doze.

ADVERTISEMENT

 „Avem în prezent milioane de doze din vaccinul nostru Covid-19 în inventar. Suntem mândri de munca numeroșilor noștri parteneri din industrie și de colaborările pe care le-am dezvoltat pentru a produce vaccinul nostru Covid-19”, a spus el.

Cu ce se ocupă fabrica respectivă între timp. Anunțul Johnson & Johnson

Totuși, fabrica din Leiden nu stă degeaba în tot acest timp, iar acesta se concentrează pe producția unui vaccin experimental împotriva virusului respirator sincițial.

ADVERTISEMENT

Purtătorul de cuvânt a mai declarat că Johnson & Johnson luptă constant pentru ca pandemia să se încheie.

De asemenea, el a ținut să precizeze că Leiden joacă un rol important pentru producerea vaccinurilor companiei și în 2022, la fel ca în 2021.

 „Am extins capacitatea unității noastre din Leiden în 2021, iar locul continuă să joace un rol în fabricarea vaccinurilor noastre în 2022.

Rețeaua noastră lucrează zi și noapte pentru a ajuta la combaterea pandemiei globale, iar Johnson & Johnson continuă să furnizeze tuturor locațiilor noastre de îmbuteliere și ambalare, inclusiv Aspen, substanțe medicamentoase pentru a produce vaccinul nostru COVID-19”, a a declarat purtătorul de cuvânt al J&J pentru Fierce Pharma.

ADVERTISEMENT