News

Compania Regeneron anunță că a creat un medicament care poate reduce cu peste 80% riscul de îmbolnăvire cu Covid-19

Un medicament care poate reduce cu 80% riscul de a lua Covid-19, dezvoltat de o companie farmaceutică
09.11.2021 | 08:52
Compania Regeneron anunta ca a creat un medicament care poate reduce cu peste 80 riscul de imbolnavire cu Covid19
ADVERTISEMENT

Compania Regeneron Pharmaceuticals a transmis că „cocktailul” său de anticorpi poate să reducă apariția infecției cu coronavirus cu peste 80 %.

Un medicament luat într-o singură doză poate reduce cu 80%  riscul de îmbolnăvire cu Covid-19

Astfel, este vorba despre un ser injectabil care a fost dezvoltat de această companie și pentru care studiile avansate au arătat că poate reduce riscul de a contracta Covid-19 cu 81,6%.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, efectul acestui medicament poate dura de la două până la opt luni, timp în care persoana care a luat acest medicament are șanse minime de a se mai îmbolnăvi de coronavirus.

Medicamentul oferă protecție îndelungată

Conform reprezentanților companiei, o singură doză din REGEN-COV este necesară pentru ca persoana care o face să fie protejată, chiar și în cazurile în care este expusă constant la virus.

ADVERTISEMENT

„O singură doză de REGEN-COV oferă protecţie pe termen lung împotriva COVID-19, inclusiv în perioadele de expunere foarte mare, în casă şi pe termen mai lung în timpul expunerii continue mai ample”, a spus George Yancopoulos, director ştiinţific la Regeneron.

Medicamentul este unul folositor mai ales pentru imunodeprimați, a mai dezvăluit compania, conform Reuters.

ADVERTISEMENT

”Cu infecţiile care apar în continuare, în pofida vaccinării pe scară largă, cei imunodeprimaţi se confruntă cu un risc continuu de a întâlni virusul în timpul vieţii lor de zi cu zi”, a mai declarat directorul ştiinţific al Regeneron.

Totodată, rezultatele descoperite de compania Regeneron Pharmaceuticals și anunțate în cursul zilei de luni arată că este un pas înainte și pentru persoanele care nu sunt receptive la imunizarea împotriva noului coronavirus.

ADVERTISEMENT

„Sunt deosebit de importante pentru cei care nu răspund la vaccinurile împotriva COVID inclusiv pentru persoanele imunodeprimate”, a declarat Myron Cohen, om de știință la Universitatea din Carolina de Nord.

Tratamentul cu anticorpi este autorizat în Statele Unite ale Americii și este folosit pentru a trata cazurile ușoare sau moderate de coronavirus, dar și pentru prevenirea infecției, în cazul celor care sunt expuși la persoane deja infectate.

Perioada de evaluare pentru acest medicament al Regeneron Pharmaceuticals a fost de opt luni, iar în timpul acesteia nu au existat spitalizări pentru Covid-19 în grupul REGEN-COV.

Totuși, în grupul placebo au existat șase astfel de cazuri.

ADVERTISEMENT