ADVERTISEMENT
News

Companiile aeriene ar putea interzice accesul la bord oamenilor care nu se vaccinează anti-Covid

Autor: Flaviu Popa | 12.01.2021 | 11:54
Companiile aeriene ar putea interzice accesul la bord oamenilor care nu se vaccinează anti-Covid
Companiile aeriene ar putea interzice accesul la bord fără vaccin anti-Covid. Foto: Hepta

Unele companii aeriene vor să limiteze accesul la bordul avioanelor persoanelor care nu s-au vaccinat împotriva Covid-19.

ADVERTISEMENT

Pe lista companiilor aeriene se adaugă mai mulți agenți comerciali care vor să limiteze accesul la serviciile furnizate acelor persoane care nu s-au vaccinat.

Așadar, chiar dacă vaccinarea nu este obligatorie, oamenii ar putea să-și piardă din libertăți dacă nu vor opta să se vaccineze benevol.

Mai multe țări propun folosirea unui pașaport de vaccinare Covid

O companie din Statele Unite ale Americii a dezvoltat deja o tehnologie care ar putea fi folosită de companiile aeriene pentru a detecta persoanele care s-au vaccinat: camerele video vor putea citi un card sau un cod QR în acest sens.

ADVERTISEMENT

Între timp, mai multe țări lucrează la așa numitele „pașapoarte de vaccinare”, care va fi în formă digitală, și care va fi cerut persoanelor pentru a circula între țări.

„Ne așteptăm să existe cerințe și în alte țări să prezinte la intrarea pe teritoriul lor documente privind vaccinarea. Se poate folosi aici un paşaport de vaccinare danez”, a declarat Ministerul danez al Sănătăţii.

Conform Gândul, nu se știe dacă acest pașaport va fi disponibil și prin intermediul unei aplicații. Criticii acestor măsuri cred că va exista o presiune suplimentară asupra campaniei de vaccinare, lucru care va genera un blocaj.

ADVERTISEMENT

Estonia anunțase anul trecut că un pașaport digital de imunitate este luat în considerare, însă momentan există multe necunoscute și ar fi prea devreme pentru a cere oamenilor acest lucru.

Organizația Mondială a Sănătății lucrează și ea la un certificat de vaccinare electronic, după modelul carnetelor de vacinare de culoare galbenă folosite în mai multe țări din lume.

ADVERTISEMENT

Cu toate că Pfizer a anunțat că vaccinul său oferă o imunitate de minimum 6 luni, în timp ce Moderna vorbește despre o imunitate „de mai mulți ani”, trebuie să treacă o perioadă considerabilă de timp până acest lucru va fi atestat științific.

Între timp, majoritatea țărilor din Europa încearcă să-și vaccineze populația, însă procesul este greoi și cu multe obstacole.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!