ADVERTISEMENT
News

Companiile aeriene cer înlocuirea carantinei cu teste Covid înaintea tuturor călătoriilor internaționale

Autor: Adrian Baciu | 23.09.2020 | 13:34
Companiile aeriene cer înlocuirea carantinei cu teste Covid înaintea tuturor călătoriilor internaționale
Companiile aeriene cer înlocuirea carantinei cu teste Covid înaintea tuturor călătoriilor internaționale. Sursa foto: hepta.ro

Mai multe companii aeriene de la nivel mondial cer decidenților să introducă teste Covid obligatorii înainte de plecare pentru toate cursele internaţionale.

ADVERTISEMENT

Prin această măsură se vrea înlocuirea unor restricții care li se impun călătorilor, vizată fiind în principal carantina, din cauza căreia a scăzut semnificativ numărul călătoriilor.

Reprezentanții acestor companii consideră că o astfel de măsură implementată cât mai curând ar face ca zeci de milioane de locuri de muncă din turism să fie salvate.

ADVERTISEMENT

Companiile aeriene globale cer înlocuirea carantinei cu teste Covid înaintea tuturor călătoriilor internaţionale

Recent, Comisia Europeană de Turism alături de alte 20 de companii și asociații aeriene au făcut o cerere către președintele CE, Ursula von der Leyen, căreia îi cer să introducă testarea pasagerilor la sosirea lor în Europa, în locul carantinării lor, potrivit Reuters.

Pentru a se pune în practică noile măsuri din pandemie, se vor utiliza teste rapide şi accesibile, care pot fi administrate de personalul non-medical.

ADVERTISEMENT

Sursa citată informează că acestea ar urma să fie disponibile în următoarele săptămâni şi ar trebui introduse conform standardelor în vigoare pe plan global, a afirmat Alexandre de Juniac, directorul general al Asociaţiei Internaţionale de Transportat Aerian (IATA).

Anul 2020, cel mai dificil din istoria zborurilor aeriene

Directorul IATA a mai afirmat că 2020, anul pandemiei de Covid-19, ar putea fi cel mai rău an din istoria aviației și a industriei aeronautice, iar companiile aeriene ar putea înregistra pierderi de 84,3 miliarde de dolari.

ADVERTISEMENT

În acest moment, IATA reprezintă aproximativ 290 de companii aeriene din întreaga lume, echivalentul a 82% din traficul aerian mondial.

Totodată, IATA consideră că producția din domeniul turismului ar putea crește rapid după introducerea acestui sistem de testare al pasagerilor. Reprezentanții companiilor spun că testele ar putea fi introduse treptat între sfârșitul lunii octombrie și finalul anului, ”ajutând la salvarea unei părți din sezonul de iarnă”, a mai declarat De Juniac pentru Reuters.

ADVERTISEMENT

Pentru ca metoda să fie implementată la nivel european, este necesar un acord global pentru a se asigura că rezultatele testelor înainte de plecare sunt acceptate de toate țările de destinație, a mai spus Juniac.

Problemele economice ale marilor companii aeriene încep deja să apară. Recent, British Airways a anunțat că peste 10.000 de oameni vor rămâne fără locuri de muncă din cauza pandemiei de Covid-19.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!