Life

Companiile din Spania caută vorbitori de limba română, iar salariile sunt uriașe. Câți bani poți câștiga pentru acest loc de muncă

Companiile din Spania caută vorbitori de limba română și salariile sunt uriașe. Câți bani poți să câștigi pentru acest loc de muncă.
11.05.2024 | 17:57
Companiile din Spania cauta vorbitori de limba romana iar salariile sunt uriase Cati bani poti castiga pentru acest loc de munca
Companiile din Spania oferă salarii uriașe pentru vorbitorii de limba română. Sursa foto: Freepik/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Companiile din Spania caută să angajeze vorbitori de limba română, iar salariile sunt foarte bune. Un traducător sau un interpret poate câștiga sume mari de bani.

Companiile din Spania sunt în căutare de vorbitori de limba română, iar salariile sunt uriașe

Multe companii vor să angajeze persoane care știu două sau mai multe limbi străine. Salariile sunt și ele pe măsură. Limba engleza este una dintre cele mai vorbite din lume și poate fi utilă atunci când mergi la muncă în orice altă țară.

ADVERTISEMENT

Nu franceza sau engleza sunt cele mai căutate limbi străine în Spania, potrivit unui studiu al pieței online de învățare a limbilor străine, Preply. În schimb, limba română este cea pe care o caută mulți angajatori.

Compania a analizat 500.000 de locuri de muncă vacante din Spania pentru a vedea care sunt limbile care se plătesc cel mai bine. Joburile au fost listate pe motorul de căutare Adzuna.

ADVERTISEMENT

Salariul mediu anual pentru cei care vorbesc limba română este de 82.865 de euro. Este un salariu aproape de trei ori mai mare decât cel mediu din Spania, de 29.113 euro.

Portugheza ocupă locul doi, cu un salariu mediu anual de 68.120 de euro, în timp ce pentru limba arabă salariul este de 67.357 de euro. greaca este pe locul patru (58.333 de euro), iar franceza pe cinci (54.725 de euro). Engleza se află abia pe locul 9, cu un salariu mediu de 49.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Engleza rămâne, totuși, una dintre cele mai vorbite limbi din Spania, fiind cerută de 16.000 de companii spaniole. De asemenea, 2.040 de companii cer vorbitori de limba germană.

De ce limba română este atât de căutată în Spania

În Spania trăiesc mai bine de jumătate de milion de români (627.478 în 2022), acesta fiind un motiv pentru care limba română este căutată de angajatori.

ADVERTISEMENT

Astfel, în această țară este nevoie mai mare de traducători și interpreți români. Cei mai mulți dintre aceștia lucrează în domeniul judiciar și în Poliția Națională.

Alături de limba arabă, româna reprezintă 50% dintre cererile de traduceri în instanțe, potrivit stiridiaspora.ro. Din moment ce nevoia de traducători este una atât de mare, și salariile sunt pe măsură pentru cei care vorbesc limba română.

Anul acesta, s-a estimat că poliția va ajunge să cheltuie aproximativ 850.000 de euro pe lună pentru a putea traduce conversațiile interpretate de la infractori. Interpreții pentru poliție au fost foarte solicitați în ultimii ani. Din această cauză, a fost nevoie de externalizarea către companii specializate în traduceri.

Unele dintre cele mai solicitate limbi sunt engleza, franceza, germana și araba standard. Sunt căutați și interpreții de bambara, sârbă, bengaleză, persană, iraniană, farsi, armeană și igbo.

ADVERTISEMENT
Tags:
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Ebrahim Raisi, ce nu ni s-a spus: cum era poreclit în Iran și...
Ebrahim Raisi, ce nu ni s-a spus: cum era poreclit în Iran și de ce regimul a ascuns, inițial, moartea sa
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Trei judeţe, sub cod galben de grindină şi descărcări electrice în următoarele ore....
Trei judeţe, sub cod galben de grindină şi descărcări electrice în următoarele ore. Avertizare nowcasting de fenomene periculoase
Cunoscutul milionar român ajuns la sapă de lemn, ca Irinel Columbeanu, a primit...
Cunoscutul milionar român ajuns la sapă de lemn, ca Irinel Columbeanu, a primit o altă lovitură!
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă /...
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă / FOTO
REGULĂ NOUĂ la BANCOMATE! Cum se EXTRAG BANII din CONTURILE ROMÂNEȘTI
REGULĂ NOUĂ la BANCOMATE! Cum se EXTRAG BANII din CONTURILE ROMÂNEȘTI
Imagini rare cu fiul cel mare al Corinei Caciuc și al lui Reghecampf....
Imagini rare cu fiul cel mare al Corinei Caciuc și al lui Reghecampf. Ce imagine fabuloasă au postat cei doi
Oana Zăvoranu, decizie bombă. L-a concediat în 2 secunde
Oana Zăvoranu, decizie bombă. L-a concediat în 2 secunde
George și Ionela au murit ieri, în Iași. Ce tragedie! Ce tineri și...
George și Ionela au murit ieri, în Iași. Ce tragedie! Ce tineri și frumoși erau! În loc de nuntă, acum familiile se pregătesc de înmormântare
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Zodiile care au karma de partea lor marți, 21 mai. Oricine le-a greșit...
Zodiile care au karma de partea lor marți, 21 mai. Oricine le-a greșit le va cere iertare în genunchi