News

Companiile Pfizer și BioNTech încep testarea vaccinului Covid-19 la femeile gravide în 9 state

19.02.2021 | 09:13
Companiile Pfizer si BioNTech incep testarea vaccinului Covid19 la femeile gravide in 9 state
ADVERTISEMENT

Companiile farmaceutice Pfizer și BioNTech au anunțat începerea unui studiu internațional pentru testarea vaccinului Covid-19 la femeile gravide. Cercetarea va fi demarată în 9 state ale lumii. 

Giganții din medicină, de a căror colaborare se leagă apariția primului vaccin aprobat la nivel mondial, au în vedere înscrierea a aproximativ 4.000 de femei însărcinate în aceste studii.

ADVERTISEMENT

Acest proces va include participanți din SUA, Argentina, Brazilia, Canada, Chile, Mozambique, Africa de Sud, Spania şi Marea Britanie.

Pfizer / BioNTech încep testarea vaccinul Covid-19 la femeile gravide

La luni bune de la scoaterea pe piață a vaccinului lor anti-Covid 19, companiile Pfizer și BioNTech au anunțat, joi, că încep studiile clinice ale vaccinului și pe pe femeile gravide, scrie MSN News.

ADVERTISEMENT

Companiile farmaceutice au ca obiectiv includerea în studii a aproximativ 4.000 de femei însărcinate. Testele clinice se vor desfășura în Statele Unite ale Americii, dar și în Argentina, Brazilia, Canada, Chile, Mozambic, Africa de Sud, Spania și Marea Britanie.

Eligibile pentru aceste studii extrem de importante în perspectiva luptei cu pandemia sunt femeile cu vârsta de peste 18 ani și care au între 24 și 34 de săptămâni de sarcină.

ADVERTISEMENT

Femeile însărcinate prezintă un risc mai mare de a dezvolta forme severe de Covid-19 și mulți oficiali din domeniul sănătății publice au recomandat unor femei din profesiile cu risc ridicat să primească vaccinul împotriva coronavirusului chiar și fără dovezi că sunt sigure pentru ele.

Tocmai din această cauza, oamenii de știință de la Pfizer/BioNTech au pus la cale demararea acestui proces medical amplu și cu implicarea mai multor state de pe diferite continente.

ADVERTISEMENT

Unde va începe cercetarea pe femeile gravide

Demersul Pfizer și BioNTech va începe în SUA. Medicii din această zonă sunt entuziasmați de decizia celor două companii farmaceutice și spun că era momentul unui astfel de studiu.

Doctorul Brenna Hughes, specialist în medicină materno-fetală, a spus că studiul Pfizer pe femeile gravide este binevenit.

”În prezent, orice date care să ajute la asigurarea pacientelor însărcinate că vaccinul este sigur pentru ele este absolut necesară”, a spus medicul, care este și membru al Colegiului american de Obstetrică și Ginecologie.

”Suntem mândri că începem acest studiu la femeile însărcinate și continuăm să adunăm dovezi privind siguranța și eficacitatea acestui vaccin”, a spus dr. William Gruber, vicepreședinte al cercetărilor clinice privind vaccinurile de la Pfizer.

Sursa citată mai notează că unele dintre femeile înscrise în studiu vor primi serul real, altele, placebo. Ele nu vor şti ce le-a fost administrat decât după ce vor naşte. La acel moment, femeilor care au primit placebo le va fi administrat vaccinul.

Oamenii de știință vor monitoriza procesul pentru înregistrarea oricărui efect advers, inclusiv pierderea sarcinii. Există câteva date preliminare privind siguranţa vaccinului în sarcină, pentru că unele femei care au participat la primele teste pentru vaccin au rămas însărcinate în timp ce se aflau în studiu.

ADVERTISEMENT