Sporturi

Comparația care ne dă fiori. Serena Williams, mai bună decât Roger Federer?

19.01.2019 | 20:00
Comparatia care ne da fiori Serena Williams mai buna decat Roger Federer

Simona Halep o va înfrunta în optimile de finală de la Australian Open pe Serena Williams, sportiva împotriva căreia are cel mai slab palmares. Din nouă confruntări directe, numărul 1 mondial s-a impus o singură dată.

Statisticienii au făcut recent o comparație între Serena Williams și Roger Federer, cei mai valoroși sportivi din circuitele WTA și ATP aflați în activitate. Chiar dacă Serena are mai puține trofee decât Federer, a câștigat mai multe turnee de Mare Șlem și totodată a stat mai mult timp în postura de lider mondial.

Serena mai are nevoie de două titluri de Mare Șlem pentru a deveni jucătoarea cu cele mai multe astfel de trofee din istoria sportului alb.

Serena Williams, mai bună decât Roger Federer?

Comparatia dintre Serena Williams si Roger Federer
Comparatia dintre Serena Williams si Roger Federer

Simona Halep impresionează la Melbourne 2019

Foarte mulți specialiști credeau că Simona Halep nu va ajunge în faza optimilor de finală la această ediție de la Australian Open. Sportiva noastră venea după cinci înfrângeri consecutive și probleme medicale la spate. În plus, Halep a rămas și fără antrenor, Darren Cahill anunțând la final de an 2018 că nu va mai continua colaborarea cu ea din rațiuni familiale.

Startul nu a fost deloc grozav. Simona a avut nevoie de set decisiv cu Kaia Kanepi, sportivă ce o eliminase în primul tur de la US Open în 2018. Apoi, a urmat o confruntare epică împotriva Sofiei Kenin. Și aici s-a intrat în decisiv, iar Simona a revenit miraculos de la 2-4 pentru a se impune în final cu 6-4.

Cu Venus Williams a fost cel mai ușor meci, decis în minimum de seturi. Serena și-a câștigat toate meciurile de până acum fără a pierde vreun set, însă a întâlnit adversare mai slab cotate decât cele pe care le-a avut Simona. Partida va avea loc, cel mai probabil, luni dimineața, pe arena centrală.