News

Comparație. Ce teme au abordat televiziunile de știri miercuri seară. Teme comune și îngrijorarea RomâniaTV pentru securitatea familiei lui Piedone

Tentativa de asasinare a premierului slovac Robert Fico și impactul regional al acesteia a fost o temă intens dezbătută, miercuri seară, în presa din România.
16.05.2024 | 12:22
Comparatie Ce teme au abordat televiziunile de stiri miercuri seara Teme comune si ingrijorarea RomaniaTV pentru securitatea familiei lui Piedone
Comparație. Ce teme au abordat televiziunile de știri miercuri seară. Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Incidentul halucinant a readus în atenția publică pericolul la care sunt expuși politicienii, dar și familiile lor, lucru care a fost discutat pe larg, mai ales în emisiunile postului România TV.

Cum a fost prezentat în presa din România subiectul tentativei de asasinare a premierului slovac Robert Fico

În cadrul emisiunilor difuzate, miercuri seară, de postul România TV tentativa de asasinare a lui Robert Fico a fost dezbătută la fel de intens precum situația economică a României, declarațiile guvernatorului BNR despre inflație și salarii, precum și problemele de la Spitalul Sfântul Pantelimon sau crima din parcul Crângași.

ADVERTISEMENT

Totodată, acuzațiile aduse de primarul Cristian Popescu-Piedone privind hărțuirea familiei sale în contextul alegerilor pentru Primăria Capitalei, au fost analizate cu atenție în emisiunile România TV, potrivit Informat.ro.

Impactul regional al tentativei de asasinare a premierului Slovaciei și legăturile autorului cu grupări paramilitare, au fost discutate pe larg în emisiunile difuzate de Antena3.

ADVERTISEMENT

Miercuri seară, Antena3 s-a concentrat pe discuții ample privind declarațiile oficialilor slovaci și internaționali pe această temă, însă postul TV s-a axat și pe evoluția conflictului din Ucraina, dar și pe situația traficului din București.

În contextul violenței din societatea românească, Digi24 a făcut, la rândul său, o analiză amănunțită a tentativei de asasinare a lui Robert Fico, dar și a crimei din Crângași.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în cadrul emisiunilor difuzate de postul TV au fost discutate și avertismentele BNR privind economia țării, dar și evoluția conflictului din Ucraina.

Tema tentativei de asasinare a lui Robert Fico s-a aflat și pe masa dezbaterilor din emisiunile B1TV. Cu toate acestea, postul de televiziune s-a concentrat mai mult pe analiza declarațiilor premierului Ciolacu privind evoluția prețurilor, ancheta Recorder asupra averii primarului Vlad Oprea din Sinaia și atacurile politice la adresa lui Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT

În plus, B1TV a acordat o atenție sporită subiectului reținerii autorilor crimei din cartierul Crângași. Mai mult, din emisiunile difuzate de postul TV nu au lipsit nici discuțiile privind tensiunile politice din cadrul coaliției de guvernare legate de alegerile prezidențiale.

Aceleași teme au fost abordate și de postul Realitatea Plus care, față de celelalte posturi TV a readus în atenția publicului din România, protestele din Georgia și afacerile imobiliare ale familiei primarului din Râmnicu Vâlcea.

ADVERTISEMENT