Sport

Comparație inedită între cei mai mari antrenori avuți de Simona Halep: ”Cahill era de intuiție, Mouratoglou e om de știință”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a făcut o comparație între Darren Cahill și Patrick Mouratoglou, cei mai mari antrenori care au pregătit-o pe Simona Halep.
16.08.2022 | 19:34
Comparatie inedita intre cei mai mari antrenori avuti de Simona Halep Cahill era de intuitie Mouratoglou e om de stiinta
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a făcut o comparație între Darren Cahill și Patrick Mouratoglou, cei mai mari antrenori care au pregătit-o pe Simona Halep. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Fostul lider mondial a câștigat săptămâna trecută turneul WTA Toronto, acesta fiind primul său succes după ce a început colaborarea cu tehnicianul francez.

Antrenorii Simonei Halep, analizați de Cristian Tudor Popescu

Darren Cahill este antrenorul alături de care Simona Halep a avut cele mai mari realizări în carieră, însă jurnalistul Cristian Tudor Popescu a făcut o comparație între australian și Patrick Mouratoglou considerând că acesta din urmă este mai bine pregătit.

ADVERTISEMENT

”Cahill era un antrenor de intuiție, de stare, de cuvinte bine alese și spuse exact când trebuie, în vreme ce Mouratoglou este un om de știință. Are statistici foarte bine puse la punct, fișe pentru toate jucătoarele.

Lucrează cu tableta, are planuri de joc pe termen scurt, mediu, lung, știe ce trebuie să îi spună elevei sale, punctual”, a declarat ziaristul, pentru sport.ro, după victoria obținută de Halep la Toronto.

ADVERTISEMENT

CTP o vede pe Simona campioană la US Open 2022

Cristian Tudor Popescu este de părere că șansele Simonei Halep de a câștiga la US Open 2022, al treilea titlu de Grand Slam din carieră, sunt destul de mari și asta prin prisma faptului că și-a definitivat jocul sub comanda lui Patrick Mouratoglou.

”Șansele la US Open ale Simonei Halep sunt considerabile. N-aș fi spus lucrul acesta după Wimbledon, deși a făcut semifinală. Nu era încă clarificat jocul ei, nu își asumase încă jocul pe care îl practică acum, a avut și destule secvențe confuze la Wimbledon, dar acolo deja se vedea determinarea, care a crescut acum”, a încheiat CTP.

ADVERTISEMENT

Halep joacă în această săptămână la WTA Cincinnati

După succesul de la Toronto, românca a revenit în Top 10 WTA, mai exact este locul 6 în ierarhia mondială. În clasamentul WTA Race, Simona Halep a urcat pe locul 4 şi are şanse mari să joace în Turneul Campioanelor de la finalul anului.

Simona Halep s-a impus în turneul WTA Toronto, 6-3, 2-6, 6-3 în finala cu Beatriz Haddad-Maia, și-a adjudecat cel de-al 24-lea titlu al carierei, dar și un premiu de 429.080 euro, aproape dublu față de cât a primit învingătoarea din 2021.

ADVERTISEMENT

Până la US Open 2022, fostul lider mondial va mai participa în această săptămână la WTA Cincinnati. Halep va debuta împotriva rusoaicei Anastasia Potapova, după ce cehoica Karolina Muchova s-a retras din cauza unei accidentări.

ADVERTISEMENT