Sport

Comparație între Viitorul și FCSB: ”Hagi face lucrurile corect”

Multă vreme Academia lui Gheorghe Hagi de la Viitorul a fost cea mai lăudată din țară, dar în ultima vreme FCSB a început să producă tineri de mare valoare.
28.05.2021 | 23:16
Comparatie intre Viitorul si FCSB Hagi face lucrurile corect
ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Ianis Zicu, care a antrenat-o în ultimii doi ani pe Farul Constanța, crede că Gică Hagi face lucrurile mult mai bine la academia sa.

Comparație inedită făcută de Ianis Zicu între academiile de la Viitorul și FCSB

”Viitorul e singura echipa capabilă să ducă în momentul actual fotbalul românesc la alt nivel. Comparând FCSB cu Viitorul, cred că Viitorul e condusă așa cum trebuie. Gică Hagi face lucrurile corect și cred că e singurul care poate duce un club la nivelul maxim de profesionalism.

ADVERTISEMENT

Mă refer la academie, chiar dacă și FCSB a investit foarte mult și are o academie foarte bună, mă refer la modul în care vrea să aibă antrenorii la aceste academii, antrenori care respectă un plan de antrenament, o planificare anuală.

Foarte multe cluburi în România fac lucrurile astea după ureche, schimbă antrenorii de la lună la lună și acel copil își pierde din dezvoltare. FCSB și Viitorul sunt singurele cluburi care au academii puternice în ceea ce privește condițiile.

ADVERTISEMENT

Nu știu alte cluburi foarte puternice la momentul ăsta. Craiova domnului Rotaru cred că încearcă să se lupte cu acestea două. Și CFR-ul a ajuns de multe ori în semifinale, finale la categoria lor de vârstă”, a declarat Zicu la emnisiunea Digi Sport Special.

Popescu, dezvăluiri despre fuziunea cu Farul

Invitat la emisiunea Fotbal Club, președintele Viitorului, Gică Popescu, a explicat care este stadiul negocierilor privind o fuziune între clubul lui Gică Hagi și Farul Constanța.

ADVERTISEMENT

”Vorbesc cu Gică Hagi de un an de zile de fuziune, e bine când se unesc două forțe. Nu ne-am concentrat asupra acestui subiect, așteptam finalul campionatului ca cele două părți să se așeze la masă, să vadă ce oferă fiecare și să vedem ce ne place și ce nu.

Am tot vorbit, au fost tatonări, dar nu ne-am așezat la masă cu Ciprian Marica și cu echipa lui de consultanți, și noi, cu echipa noastră juridică. Vedem ce variantă rezultă ca să fie acceptată, iar suporterii trebuie să înțeleagă că este o singură forță fotbalistică în oraș, administrația locală să fie implicată”, a precizat Popescu.

ADVERTISEMENT

Noua echipă se va numi Farul și va juca la Ovidiu

”Săptămâna viitoare va fi decisivă, până acum nu s-a definitivat nimic pentru că nu a fost momentul. Entitatea comună va juca la Ovidiu, dar CNI vrea să facă un stadion de 18 mii de locuri la Constanța.

Fuziunea se poate întâmpla și din acest sezon, noi ne vom păstra structura managerială și echipa se va numi Farul Constanța, asta va fi singura schimbare. Iar Marica va face parte din noua echipă managerială.

Locul din Liga 2 este problema lui Ciprian. Dar nu batem nimic în cuie, nici numele de Farul. E o discuție juridică deloc simplă, sunt avocați de care se ocupă”, a mai spus fostul internațional.


  • (P) Cota BETANO ca FCSB să ia campionatul în sezonul 2021-2022 este 3,00. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT