News

Compensarea cu 50 de bani a prețului la benzină și motorină, prelungită joi. Anunțul premierului Ciucă. Update

Măsura privind compensarea prețului la benzină şi motorină cu 50 de bani, care expiră la finalul lunii septembrie, se va afla pe masa Guvernului, joi, în ședință.
29.09.2022 | 17:47
Compensarea cu 50 de bani a pretului la benzina si motorina prelungita joi Anuntul premierului Ciuca Update
Guvernul discută, joi, prelungirea cu trei luni a măsurii compensării prețului la benzină şi motorină cu 50 de bani. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
29-09-2022
14:47

Nicolae Ciucă, anunț oficial despre prelungirea compensărilor

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat prelungirea Ordonanței de Urgență prin care va fi compensat prețul la carburanți, până la iarnă.

”Menţionez decizia prin care vom prelungi Ordonanţa de Urgenţă prin care compensăm preţul la carburanţi”, a transmis şeful Executivului.

Nicolae Ciucă e mândru de această decizie, care a produs efecte notabile în economie și societate.

”Am reuşit să stabilizăm şi chiar să scadă preţul la combustibil, preţ care produce efecte pe întreg lanţul. În felul acesta, până la sfârşitul anului vom beneficia de aceeaşi măsură de compensare”, a transmis Ciucă.

Joi, la ora 17.00, Guvernul condus de Nicolae Ciucă se reunește într-o ședință extrem de importantă.

Guvernul discută, joi, prelungirea cu trei luni a măsurii compensării prețului la benzină şi motorină cu 50 de bani

Pe ordinea de zi a întâlnirii guvernanților se regăsesc mai multe proiecte importate. Printre ele, se arată într-un comunicat, este și analiza proiectului de ordonanţă de urgenţă (OUG) referitoare la susţinerea acordării de reduceri ale preţurilor la benzină şi motorină.

ADVERTISEMENT

Mai exact, e vorba de măsura privind compensarea preţului la benzină şi motorină cu 50 de bani. Aceasta expiră vineri, 30 septembrie.

Reamintim că schema de compensare voluntară cu 50 de bani/litru la benzină şi motorină a intrat în vigoare pe 1 iulie. În urmă cu câteva zile, partidele aflate la guvernare s-au pus de acord cu prelungirea măsurii cel puțin până la sfârșitul anului.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au anunțat că impactul bugetar al acestei măsuri este de 175 de milioane de lei pe lună.

Ministrul energiei, despre acest măsura compensării: ”Este semnată, este avizată”

Încă de miercuri, ministrul energiei, Virgil Popescu, anunţa că măsura privind compensarea preţului la benzină şi motorină cu 50 de bani, care expiră la finalul acestei luni, va intra în şedinţa de Guvern de joi. Documentul are deja toate avizele necesare.

ADVERTISEMENT

”Este semnată, este avizată, este co-iniţiată de către Ministerul Energiei şi Ministerul de Finanţe, cred că intră mâine (n.r. joi) în şedinţa de Guvern. E o prelungire pentru încă trei luni, până la sfârşitul anului”, a afirmat ministrul Energiei, seara trecută, la Digi 24.

Ministrul liberali a mai adăugat că proiectul de act normativ, aflat pe ordinea şedinţei de Guvern de joi, urmează a fi aprobat, iar apoi publicat înainte de 1 octombrie, astfel încât să nu existe întârzieri în aplicarea acestei măsuri.

ADVERTISEMENT

În ședința de joi, Executivul mai are pe agendă un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea OUG 44/2022 privind stabilirea unor măsuri în cadrul sistemului de sănătate, precum şi pentru interpretarea, modificarea şi completarea unor acte normative, pentru prelungirea unor termene, precum şi pentru stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăţii.

ADVERTISEMENT