News

Complicaţia fatală / Ce au descoperit medicii la foarte mulţi pacienţi infectaţi cu COVID-19

22.04.2020 | 17:47
Complicatia fatala  Ce au descoperit medicii la foarte multi pacienti infectati cu COVID19
ADVERTISEMENT

Cheagurile de sânge sunt cea mai nouă complicație pe care coronavirusul din Wuhan o provoacă. Medicii bănuiau încă de acum două săptămâni că există o legătură între COVID-19 și atacurile vasculare cerebrale, iar acum sunt aproape siguri de acest lucru.

COVID-19 și legătura directă cu cheagurile de sânge

Noul coronavirus care provoacă COVID-19 este momentan o mare necunoscută pentru medici. Deși boala lovește crunt plămânii pacienților, același lucru se întâmplă și cu rinichii sau inima oamenilor. Mai mult, medicii au remarcat un număr foarte mare de cheaguri e sânge la mulți dintre pacienți.

ADVERTISEMENT

Din păcate, specialiștii nu știu momentan cum să trateze acest simptom, conform businessinsider.com. Doctorul Alex Spyropoulos, specialist cu zeci de ani experiență, are o dilemă: dacă ar folosi anticoagulante, ar salva cu adevărat viața pacienților?

Problema e că în mod normal decidem ce medicamente să prescriem după o serie de analize, iar în acest caz al COVID-19 nu avem ce analize să facem”, a explicat medicul.

ADVERTISEMENT

Medicul specializat în probleme vasculare de la spitalul Northwell Health din New York a dezvăluit că ia deciziile bazându-se pe experiență și intuiție, în condițiile în care nu are suport științific.

Specialiștii din SUA au început să bănuiască o legătură strânsă între COVID-19 și atacurile vasculare cerebrale, încă de acum o lună.

ADVERTISEMENT

Am remarcat o creștere semnificativă a numărului de pacienți cu atacuri vasculare cerebrale majore”, a punctat Doctorul Johanna Fifi, de la Mount Sinai Health din New York.

Virusul ajunge în nas, va ataca tractul respirator. Totuși, pentru că oamenii nu au răspuns imunitar la virus, acesta poate ataca orice parte a corpului, inclusiv creierul”, a explicat un alt specialist.

ADVERTISEMENT

Același lucru l-au remarcat și medicii din China și se pare că cheagurile de sânge care provoacă atacul vascular cerebral sunt un simptom al COVID-19 în special la oamenii bătrâni și bolnavi.

ADVERTISEMENT
Tags: