Fotbal international

Complot împotriva lui Mircea Lucescu la Dinamo Kiev? Cine finanțează protestele ultrașilor

24.04.2021 | 16:59
Complot impotriva lui Mircea Lucescu la Dinamo Kiev Cine finanteaza protestele ultrasilor
ADVERTISEMENT

Ultrașii lui Dinamo Kiev ar putea fi susținuți din umbră! Sau cel puțin așa susține presa din Ucraina, care a dezvăluit că suporterii ar putea fi sprijiniți financiar pentru a protesta împotriva lui Mircea Lucescu.

Mircea Lucescu a pierdut ultimul titlu în Ucraina împotriva lui Dinamo Kiev, iar în acest sezon e aproape să cucerească campionatul cu formația lui Igor Surkis.

ADVERTISEMENT

„Il Luce” a câștigat derby-ul împotriva lui Șahtior și are șapte puncte avans față de marea rivală, cu patru etape înainte de final. Ba, mai mult, a reușit să se calificare și în finala Cupei Ucrainei, după ce a câștigat și Supercupa.

Vicepreședintele Federației de Fotbal din Ucraina îi susține pe ultrașii lui Dinamo Kiev

Jurnaliștii ucrainieni de la Sport.ua, au prezentat o ipoteză uluitoare cu privire la cei care sunt în spatele protestelor îndreptate împotriva lui Mircea Lucescu. Conform surselor acestei publicații, Vadim Kostyuchenko, vicepreședintele Federației de Fotbal din Ucraina, și fost președinte al lui Dinamo Kiev, ar fi cel care i-ar finanța și întărâta pe suporteri împotriva lui Mircea Lucescu.

ADVERTISEMENT

Se pare că intențiile acestuia ar fi destabilizarea clubului și în cele din urmă demisia lui Mircea Lucescu: „Conform unor surse apropiate Federaţiei, acţiunile ultraşilor lui Dinamo Kiev împotriva lui Mircea Lucescu sunt supervizate de Vadim Kostyuchenko, care în trecut a fost vicepreşedinte la Dinamo Kiev. 

Kostyuchenko a fost văzut, recent, în compania unui ultras al echipei, care ia parte la acţiunile împotriva antrenorului. Finanţare există, dar nu direct din partea lui Vadim Kostyuchenko. Obiectivele sunt următoarele: destabilizarea clubului şi demisia lui Mircea Lucescu”, a declarat o sursă pentru respectiva publicație.

ADVERTISEMENT

Scandal uriaș în Cupa Ucrainei între Mircea Lucescu și ultrașii lui Dinamo Kiev

Ultrașii lui Dinamo Kiev au declarat că nu vor renunța la proteste indiferent de performanțele antrenorului român pe banca ucrainienilor, nici măcar dacă acesta va câștiga Liga Campionilor: „Motivul deciziei noastre nu are legătură cu calitățile profesionale ale românului, ci cu cele umane, care, în mod categoric, nu ne reprezintă. Astfel, decizia noastră nu se va schimba, indiferent de câte trofee va câștiga.

Chiar dacă Lucescu va câștiga Liga Campionilor pentru Kiev, tot se va auzi din tribune: ‘Lucescu, go away!’ (n.r – Lucescu, pleacă!). Lucescu nu are ce să caute la Dinamo Kiev. Este punctul nostru de vedere, avem dreptul să-l spunem și să ni-l apărăm la fiecare meci”, a transmis facțiunea White Boys Club, potrivit  24tv.ua.

ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu a izbucnit la adresa fanilor și a început să se certe cu ei chiar în timpul partidei din Cupa Ucrainei, după ce aceștia s-au așezat în spatele băncii de rezervă și au scandat tot meciul împotriva lui.

ADVERTISEMENT
Tags: