News

Comuna din Cluj care a lăsat lumea cu gura căscată. Pistă de biciclete, sală de sport cu piscină și un cod al esteticii pentru toți cetățenii

Europarlamentarul USR, Nicu Ștefănuță, a fost plăcut surprins de evoluția înregistrată de comuna Sâncraiu (județul Cluj) de la debutul pandemiei de Covid-19 până în prezent.
04.08.2022 | 18:14
Așa arată în prezent comuna Sâncraiu (județul Cluj). Foto: Facebook / Nicu Ștefănuță - colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Pasionat de peisajul prezent în comuna cu 1.000 de locuitori, europarlamentarul USR a venit de mai multe ori la Sâncraiu (județul Cluj), dar din cauza pandemiei a amânat revenirea.

Comuna-minune din județul Cluj

Totuși, când s-a întors recent, el a fost foarte impresionat de modul în care s-a transformat localitatea. Nicu Ștefănuță a lăudat activitatea primarului Andrei Poka (UDMR) și a evidențiat câteva dintre realizările din ultimii doi ani.

ADVERTISEMENT

Printre ele, construirea unei piste pentru biciclete și a unei săli de sport cu piscină. De asemenea, străzile care arată impecabil și felul în care au fost cheltuite fondurile europene au fost apreciate de europarlamentar.

”(…) Iată câteva dintre lucrurile făcute, pe care le-ar putea face aproape orice primar din România, aproape exclusiv din fonduri europene:

ADVERTISEMENT

Albia râului a fost îndiguită și podul care îl trece consolidat. Pistă de biciclete care leagă comuna de cel mai apropiat oraș, Huedin.

Sală de sport la care vin sportivi de top

Sală de sport dar, și mai important, SALĂ DE ÎNOT cu o piscină pe care o folosesc și cei mai buni sportivi din Cluj. Sala de sport are aer condiționat.

ADVERTISEMENT

Străzile sătești și canalele din fața caselor arată impecabil. Un cod al esteticii comunei. Toți cetățenii au trandafiri în fața caselor. Nicio clădire nu bate la ochi, se arată în mesajul postat pe Facebook de Nicu Ștefănuță.

În același context, politicianul a evidențiat că în această comună s-a dezvoltat și turismul, care alături de agricultură reprezintă este una dintre principalele activități ale comunității. În plus, Ștefănuță a lăudat și ridicarea unui nou centru cultural, având în vedere că vechiul cămin cultural era depășit de solicitările din prezent.

ADVERTISEMENT

Europarlamentarul USR a mai spus că dezvoltarea comunei nu trebuie pusă doar pe seama faptului că primarul este membru al UDMR, care deține Ministerul Dezvoltării. El a atras atenția că edilul lucrează cu proiectele europene înainte ca ele să fie lansate.

ADVERTISEMENT
Tags: