Life

Comuna din România aleasă destinația turistică a anului 2024. Are peisaje spectaculoase, iar turiștii sunt înnebuniți să vină aici

Localitatea românească care a primit titlul de destinația turistică în 2024. Priveliștea îți taie răsuflarea și turiștii o adoră.
11.05.2024 | 22:16
Comuna din Romania aleasa destinatia turistica a anului 2024 Are peisaje spectaculoase iar turistii sunt innebuniti sa vina aici
Localitatea românească care a primit titlul de destinația turistică în 2024. Priveliștea îți taie răsuflarea și turiștii o adoră. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Comuna din România aleasă destinația turistică a anului 2024. Are peisaje spectaculoase, iar turiștii sunt înnebuniți să vină aici. Se numără printre regiunile care se bucură de o mare promovare în rândul vloggerilor de călătorii.

Localitatea românească care a primit titlul de destinația turistică în 2024. Priveliștea îți taie răsuflarea și turiștii o adoră

Localitatea românească care a primit titlul de destinația turistică în 2024. Priveliștea îți taie răsuflarea și turiștii o adoră pentru că are aer curat și obiective care nu trebuie ratate, indiferent de anotimpul din calendar.

ADVERTISEMENT

A primit această titulatură în cadrul proiectului intitulat Destinațiile FIJET România, aflat la a doua ediție, și datorită membrilor Clubului Presei de Turism – FIJET România. Concret, este vorba de o zonă superbă din Transilvania.

Rimetea din județul Alba este locul care nu trebuie trecut cu vederea anul acesta. Casele vopsite în alb întreținute la fel ca în urmă cu 100 de ani i-au cucerit pe turiștii de pretutindeni, dar mai ales pe cei care au venit din străinătate.

ADVERTISEMENT

Acest lucru a făcut ca localitatea să fie nominalizată în 1999 pentru a intra în Patrimoniul Mondial UNESCO. Și locuințele nu sunt singurele care fac parte din cel mai frumos tablou din țara noastră. Drumul ce șerpuiește prin imobile este de-a dreptul spectaculos, fiind flancat de masive montane înalte.

Munții cu o înălțime de aproximativ 500-600 de metri oferă o privelişte superbă. Pe lângă arhitectură și peisajele care te încântă de la prima privire, Rimetea are și o mâncare gustoasă, specifică acestei zone din țara noastră.

ADVERTISEMENT

Rimetea, comuna care i-a cucerit pe turiști

Rimetea i-a cucerit pe turiști cu totul, în zonă existând mai multe pensiuni și numeroase obiective turistice. Unul dintre acestea este Muzeul Etnografic care are obiecte interesante folosite de mult în activitatea de minerit.

De asemenea, la marginea localității se găsește o moară de apă. Turiștii care ajung aici pot merge la Biserica fortificată sau pot vizita cea mai veche casă a satului, care a fost construită în anul 1668 și se găsește pe Strada Nouă.

ADVERTISEMENT

„Pe mine zona m-a cucerit. Este un loc în care timpul pare că încremenește, locul ideal unde turistul se poate conecta cu tradițiile și istoria. Rimetea a fost un bogat centru minier și meșteșugăresc, iar Muzeul Etnografic din sat reconstituie o bună parte din istorie.

Prelucrarea fierului, pictura pe mobilă și ornamentele complexe și viu colorate ale portului popular local cu multe influențe străine sunt la loc de cinste în acest muzeu situat în clădirea Primăriei.

Arhitectura caselor din Rimetea este unitară, excelent conservată de-a lungul anilor. Casele albe cu obloane verzi și flori la ferestre valorifică patrimoniul cultural local”, a a declarat Liliana Boioglu, jurnalist economic și de turism, scrie Adevărul.

În momentul de față, localnicii din Rimetea trăiesc aproape numai din turism. Comuna se bucură de 25 de ani de un program de finanțare susținut de Sectorul 6 din Budapesta. Prin intermediul acestuia sunt alocați bani pentru restaurarea locuințelor.

În plus, oamenii primesc bani pentru a menține casele la standardul tradiției locale, adică culoare albă la exterior și geamuri verzi. Destinația turistică se află la 56 kilometri de municipiul Alba Iulia, fiind legată de drumurile naționale prin drumul județean DJ 107M.

ADVERTISEMENT
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Cornel Dinu, tot mai rău. „Nu mai iese din casă, s-a izolat de...
Cornel Dinu, tot mai rău. „Nu mai iese din casă, s-a izolat de oameni și parcă își dorește sfârșitul”
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Reacţia unui turist din UK care a vizitat pentru prima dată locul din...
Reacţia unui turist din UK care a vizitat pentru prima dată locul din România unde soarele "răsare" de două ori: "Fascinant"
Cu ce se poate ocupa fiul Romaniţei Iovan, la doar 17 ani: La...
Cu ce se poate ocupa fiul Romaniţei Iovan, la doar 17 ani: La 2-3 dimineața, mi-a venit ideea. M-am băgat în ceva greu
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Ce trebuie să facem înainte de a cumpăra cireșe. Explicațiile experților
Ce trebuie să facem înainte de a cumpăra cireșe. Explicațiile experților
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
Cum și când să cumperi cireșe? Expert în horticultură: „Cireșele de mai sunt...
Cum și când să cumperi cireșe? Expert în horticultură: „Cireșele de mai sunt de «poftă», nu au gustul celor de iunie. Mai mult, ce găsești acum pe tarabă sunt din import”
Filmul genial de pe Netflix cu cel mai frumos actor turc în rol...
Filmul genial de pe Netflix cu cel mai frumos actor turc în rol principal. Are o poveste emoționantă și a fost văzut deja de milioane de oameni