Comuna din România care va avea aeroport. În curând, prețul terenurilor din zona va exploda, așa că românii vor plăti mai mult dacă vor să se mute aici.
În curând, România se va putea lăuda cu un nou aeroport. Proiectul îndrăzneț va fi construit într-o comună și va avea o capacitate uimitoare.
Noul Aeroport București-Sud va fi construit foarte aproape de localitatea Adunații Copăceni. Specialiștii estimează că noul aeroport își va deschide porțile la finalul anului 2028, începutul anului 2029.
Noul Aeroport București-Sud va contribui semnificativ la transportul aerian din și către Capitală. Potrivit proiectului, aeroportul din apropierea localității Adunații Copăceni va deservi peste 11 milioane de pasageri, în primă fază.
Proiectanții au conceput Aeroportul București-Sud în așa fel încât să poată fi extins, în funcție de nevoi. Astfel, capacitatea sa poate ajunge la peste 20 de milioane de pasageri și la 30.000 de tone de mărfuri.
Așa cum era de așteptat, construirea unui astfel de aeroport va avea impact asupra prețului terenurilor din zonă. Cu toții se așteaptă ca o mare parte dintre terenurile extravilane să devină intravilane, special pentru a deservii activității aeroportului.
Aeroportul București-Sud va fi construit la o distanță de 24 de kilometri de Capitală și la 43 de kilometri distanță de Bulgaria. Despre acest proiect îndrăzneț a vorbit și Daniel Băluță, primarul Sectorului 4. Edilul s-a arătat foarte mândru de punerea în practică a ideii vechi, încă din anul 1973.
”În urma asocierii cu Consiliul Județean Giurgiu, am pus baza unei structuri care va pune în practică acest proiect existent, ca intenție, încă din anul 1973. Împreună am făcut primul pas, alături de partenerii francezi de la Setec.”, a declarat primarul Băluță, potrivit potrivit giurgiu-news.ro.
Viitorii pasageri care vor să decoleze de pe Aeroportul București-Sud nu trebuie să își facă griji. Autoritățile garantează că vor exista numeroase mijloace de transport care să asigure accesul către aeroport.
”Pentru perioada următoare, ne-am propus să prelungim rețeaua de metrou. Vrem să dezvoltăm și magistralele M2 și M7, trebuie să unim Bucureștiul cu Ilfovul și invers, așa vom combate eficient traficul.”, a declarat Gabriela Firea, potrivit giurgiu-news.ro.
De îndată ce își va deschide porțile, Aeroportul București-Sud va juca un rol important pe harta traficul aerian din Capitală. Specialiștii preconizează că traficul aerian din Capitală se va decongestiona, iar nordul orașului nu va mai fi la fel de sufocat.
Momentan, majoritatea curselor aeriene din Capitală sunt operate de pe Aeroportul Otopeni. În lipsa construirii unui nou aeroport, cel deja existent ar fi copleșit de călători.
Specialiștii au estimat că până în anul 2050, numărul pasagerilor de pe Aeroportul Otopeni ar putea ajunge la 65 de milioane. Tocmai de aceea, pentru a evita supraaglomerarea, s-a luat în calcul construirea Aeroportului București-Sud.