News

Comuna din România cu indice de infectare de peste 9 la mie. Ce decizie au luat autoritățile

07.11.2020 | 17:50
Comuna din Romania cu indice de infectare de peste 9 la mie Ce decizie au luat autoritatile
ADVERTISEMENT

Există o comună în România cu indice de infectare de peste 9 la mie. Drept pentru care Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Dâmboviţa a propus instituirea măsurii de carantină zonală începând de duminică dimineaţă, de la ora, ora 5.00.

Vorbim despre comuna Moţăieni, o comună care are probleme serioase în lupta cu coronavirusul. Membrii CJSU Dâmboviţa au adoptat o hotărâre prin care propun carantinarea celor două sate ale comunei Moţăieni, respectiv satul Moţăieni şi satul Cucuteni.

ADVERTISEMENT

„Situaţia epidemiologică din U.A.T. Moţăieni, judeţul Dâmboviţa, generată de coronavirusul SARS-CoV-2 a dus la înregistrarea unei rate de infectare cu virusul SARS-CoV-2 de peste 9 cazuri la 1.000 de locuitori.

Comuna din România în care indicele de infectare este de peste 9 la mie

Riscul epidemiologic este de o gravitate maximă, în circumstanţe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare”, se arată în propunerea adoptată de CJSU Dâmboviţa.

ADVERTISEMENT

Autorităţile din judeţ propun acum carantinarea pentru 14 zile. Documentul votat în CJSU propune, de asemenea, „evaluarea de către Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a oportunităţii şi prioritizării de testare a persoanelor şi transmiterea solicitărilor de sprijin cu materiale sanitare şi personal de specialitate către Institutul Naţional de Sănătate Publică/Ministerul Sănătăţii”.

Până la aprobarea măsurii carantinării zonale prin ordin al D.S.U., în comună a fost instituită obligativitatea purtării măştii de protecţie de către toate persoanele în spaţii publice.

ADVERTISEMENT

De asemenea sunt interzise activităţile cu publicul pentru agenţii economici care desfăşoară activităţi de servire hrană sau de consum al băuturilor alcoolice sau nealcoolice, indiferent dacă activităţile se desfăşoară la interior sau exterior.

Localitatea propusă pentru carantinare are o populaţie de 1995 de persoane. Comuna Motaieni se afla situata in jumatatea nordica a judetului Dambovita, pe axul natural constituit de Valea Ialomitei, la 23 km de Targoviste-vechea cetate de scaun a Tarii Romanesti, si resedinta de judet, pe D.N.71 Targoviste-Sinaia, la Nord de paralela 45.

ADVERTISEMENT

Se invecineaza la Nord cu orasul Fieni, la Sud si Est cu orasul Pucioasa si la Vest cu comuna Vulcana Bai.

 

 

ADVERTISEMENT