News

Comuna din România unde se deschide o nouă fabrică gigant. Investiții de milioane de euro vor fi făcute, noi locuri de muncă pentru români

Se deschide o nouă fabrică gigant într-o comună din România. Se fac investiții masive aici, iar noi locuri de muncă vor fi disponibile.
22.05.2024 | 07:01
Comuna din Romania unde se deschide o noua fabrica gigant Investitii de milioane de euro vor fi facute noi locuri de munca pentru romani
Comuna din România unde se deschide o nouă fabrică gigant. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Într-o comună din România se deschide o nouă fabrică gigant. Investiția ar urma să ajungă undeva pe la 40 de milioane de euro și totodată va genera noi locuri de muncă pentru cei din zonă și nu numai.

Comuna din România unde se deschide o nouă fabrică gigant

O nouă fabrică se va deschide în România. Este vorba despre o fabrică de ulei, iar investiția făcută va fi de milioane de euro. Banii au fost obținuți printr-un program pe care Ministerul Agriculturii l-a derulat.

ADVERTISEMENT

În ce comună din România se deschide această fabric gigant? În comuna Țânțăreni care se află în sudul județului Gorj, la granița cu județul Dolj. Aici vor ajunge semințele de floarea soarelui din alte două județe, iar mai apoi vor fi procesate.

Detalii în acest sens au fost făcute publice de către Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj. Acesta a confirmat faptul că fabrica va fi construită cu bani de la stat, prin programul ”Investalim”.

ADVERTISEMENT

“Ajutorul este realizat prin programul «Investalim» derulat de Ministerul Agriculturii. Un operator economic este declarat câștigător și s-a aprobat Ordonanța de Urgență prin care s-a finanțat și în cel mult zece zile va fi semnat contractul de finanțare pentru realizarea unei fabrici de ulei”, a spus Cosmin Popescu la Radio Infinit.

De ce a fost aleasă comuna Țânțăreni

De ce a fost aleasă această comună din România pentru fabrică? Se pare că poziția este una strategică. Mai exact, firma care va fabrica ulei a ales Țânțăreni în contextul în care aceasta se află în apropierea producătorilor de floarea soarelui din județele Olt și Dolj.

ADVERTISEMENT

Astfel, va fi foarte ușor ca semințele să ajungă acolo, iar mai apoi să înceapă producția. Terenul unde va fi amplasată construcția a fost concesionat, iar contractul a fost deja semnat. Totodată, noua fabrică va aduce și o mulțime de locuri de muncă în zonă.

„Concesiunea terenului de 12 hectare a fost pusă la dispoziție pentru realizarea fabricii de ulei. S-a semnat contractul, iar acum va începe investiția propriu zisă. Semințele de floarea soarelui din județele Dolj și Olt vor fi procesate la Țânțăreni”, a mai precizat Cosmin Popescu.

ADVERTISEMENT

Odată cu această investiție, localitatea ar putea deveni mai cunoscută la nivel național. Nu doar că va genera locuri de muncă, dar totodată va fi un punct cheie pentru producția de ulei de floarea soarelui, un produs extrem de apreciat în România și nu numai.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”