News

Comuna din România unde incidența cazurilor COVID crește alarmant. E peste 34 la mia de locuitori

Dacă la nivel național vorbim în general de o scădere a ratei de infectare cu Covid-19, într-o comună din județul Alba incidența cazurilor crește alarmant. Aceasta a ajuns, sâmbătă, la peste 34 la mia de locuitori.
04.12.2021 | 18:02
Comuna din Romania unde incidenta cazurilor COVID creste alarmant E peste 34 la mia de locuitori
ADVERTISEMENT

În ultimele 24 de ore, în România au fost înregistrate 1.490 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2.

Acest număr relativ mic de infectări a dus la o nouă scădere a ratei de incidență. Astfel, în acest moment, rata de infectare la nivel național a ajuns la 1,39 cazuri / 1.000 de locuitori.

ADVERTISEMENT

În prezent, încă mai sunt circa 300 de localități care au o incidență mai mare de 3 cazuri Covid-19 la mia de locuitori.

Rata de incidență crește alarmant într-o comună din România. Este peste 34 la mia de locuitori

Izolat, sunt și zone din țară unde rata de infectare are valori comparabile cu cele din perioada de vârf a valului 4 de infecții.

ADVERTISEMENT

Un exemplu în acest sens este cel al localității Ceru-Băcăinţi din județul Alba. Aici, rata de incidență continuă să crească în ritm alarmant.

După bilanțul de sâmbătă, rata infectărilor din comuna situată în Ardeal a ajuns la valoarea de 34,04 la mia de locuitori, în creștere față de ziua precedentă când rata de incidenţă COVID era de 29,79 la mie.

ADVERTISEMENT

În această așezare din Alba, sâmbăta trecută a fost consemnată o rată a incidenței de 17,02 la mie. Vorbim, așadar, de o creștere de 100% a ratei de infectare în doar 7 zile.

La nivel național, pe lista localităților în care întâlnim valori uriașe se află şi comuna Aluniș din județul Cluj cu o incidență de 13,48 la mie, dar şi localitatea Mehadica din Caraș-Severin cu incidența de 12,12 la mie.

ADVERTISEMENT
  • 35 de cazuri noi au fost raportate în ultimele 24 de ore în județul Alba

Rata de infectare la nivel național: doar patru județe în scenariul galben

Conform bilanțului prezentat în cursul zilei de sâmbătă de cei de la Grupul de Comunicare Strategică (GCS), în România mai avem doar patru județe unde rata de incidență mai trece de 2 la mie, situându-se în scenariul galben: Arad, Bihor, Cluj și Sibiu.

  • 1,39 la mie este rata de incidență calculată la nivel național
  • 1,58 la mie este rata de incidență calculată în municipiul București

Restul țării se află în scenariul verde, cu valori care ajunge frecvent la sub 2 la mie și chiar sub 1 la mie.

Există și județe în care incidența a scăzut chiar sub 0,5 la mie. În acest caz se află și fosta ”Lombardie” a României din debutul pandemiei, Suceava, cu 0,46 de cazuri la 1.000 de locuitori.

ADVERTISEMENT