Fotbal intern

Comunicat dur al steliștilor: „Marca, palmaresul, tradiția, istoria și culorile nu au fost niciodată la FCSB”

23.02.2021 | 16:14
Comunicat dur al stelistilor Marca palmaresul traditia istoria si culorile nu au fost niciodata la FCSB
Comunicat dur al steliștilor: „Marca, palmaresul, tradiția, istoria și culorile nu au fost niciodată la FCSB” Foto: SportPictures.eu
ADVERTISEMENT

Războiul dintre CSA Steaua și FCSB continuă, iar acțiunile avocaților ce apără interesele clubului patronat de Becali i-au deranjat pe reprezentanții steliștilor. Aceștia susțin că se arunci dezinformări în spațiul public.

CSA Steaua București a emis un comunicat prin care dezminte înstrăinarea palmaresului, mărcii sau a culorilor către FCSB sau altă instituție sportivă. Mai mult decât atât, FCSB este acuzată de folosirea ilegală a mărcii.

ADVERTISEMENT

Tot în același comunicat, se subliniază din nou ideea că singurul club care a dus și mai departe tradiția și istoria roș-albastră este cel ce aparține de Clubul Sportiv al Armatei.

Comunicat dur al steliștilor: „FCSB nu a primit acordul pentru folosirea mărcii!”

După ce Asociația Salvați Steaua și Asociația Steaua 1947 au solicitat comandantului CSA Steaua să nu mai asocieze palmaresul clubului din Ghencea cu echipa Steaua București din Liga 3, „militarii” au emis un comunicat prin care vor să clarifice situația juridică a elementelor de identitate.

ADVERTISEMENT

„Comunicat CSA Steaua București:

1. Steaua București nu a înstrăinat niciodată marca, palmaresul, tradiția, istoria sau culorile către S.C. Fotbal Club S.A., sau către orice altă entitate comercială sau sportivă.

2. A.F.C. Steaua București, care a continuat în 1998 tradiția echipei noastre de fotbal, a primit dreptul de a folosi cu titlu gratuit marca Steaua București, precum și stadionul de fotbal din complexul Ghencea, în conformitate cu prevederile legale privind asociațiile sportive non-profit (fără scop patrimonial), cum era cazul A.F.C.

ADVERTISEMENT

3. În anul 2004, nou înființata societate comercială Fcsb a solicitat în scris acordul proprietarului mărcii – CSA „Steaua” – pentru înregistrarea mărcii la OSIM. Deși nu a primit acest acord, Fcsb a înregistrat totuși marca de care s-a folosit continuu din 2004 până în 2014, însușindu-și astfel în mod ilegal un bun de importanță națională din patrimoniul statului. Concluzia celei mai înalte instanțe judecătorești din România este exprimată clar prin Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție nr. 3425 din 3 decembrie 2014. Decizia ÎCCJ arată fără echivoc faptul că cesionarea mărcii între A.F.C. și Fcsb, pe baza căreia s-a făcut înregistrarea la OSIM, a fost ilegală, întrucât A.F.C. nu putea vinde, cesiona sau transmite un bun pe care nu-l avea în proprietate, ci avea doar dreptul de a-l utiliza.

4. Prin urmare, informațiile apărute în presă nu au nicio legătură cu realitatea și reprezintă o dezinformare evidentă a suporterilor steliști și a întregii opinii publice. Marca, palmaresul, tradiția, istoria și culorile nu au fost niciodată cedate de către Steaua București, deci nu au aparținut niciodată societății comerciale Fcsb.

ADVERTISEMENT

5. Performanțele sportive realizate de Steaua București sunt reprezentative pentru România, acesta fiind cel mai titrat club la nivel internațional. Dorim să-i asigurăm pe suporterii steliști și pe toți iubitorii sportului din România că Steaua București va reprezenta în continuare cu aceeași ardoare istoria de peste 70 de ani a Clubul Sportiv al Armatei „Steaua”.

6. Steaua București asigură continuitatea fenomenului fotbalistic pe care l-a creat de-a lungul istoriei sale în condiții de deplină legalitate”, se arată în comunicatul steliștilor.

Ce au cerut asociațiile FCSB-iste: „Vă solicităm să nu mai folosiți palmaresul!”

Procesele dintre CSA Steaua și FCSB continuă, iar discuțiile dintre cele două entități sunt departe de a fi terminate. Asta deși au trecut deja aproape 7 ani de când instanța a decis că echipa lui Gigi Becali nu mai are voie să poarte denumirea Steaua București.

Recent, Asociația Salvați Steaua, condusă de Gheorghe Mustață și Virgil Boglea, și Asociația Steaua 1947, a lui Mihai Dincă, au transmis către CSA Steaua o scrisoare prin care îi solicită comandantului CSA nici mai mult nici mai puțin decât să nu mai folosească palmaresul clubului „militar”.

„Vă supunem atenției că la momentul de față, ținând cont de acțiunea pornită de Clubul Sportiv al Armateu „Steaua” (…) împotriva FCSB S.A, palmaresul fotbalisti al fostei secții de fotbal din cadrul instituției dumneavoastră este prezumat a fi transferat pe cale de continuitate sportivă către A.F.C. Steaua București și, ulterior, către S.C. F.C. Steaua București S.A. (FCSB S.A.). Altfel a spune, în ipoteza în care considerați că palmaresul se află sub egida C.S.A. „Steaua”, acțiunea formulată nu s-ar fi îndreptat împotriva continuatoarei pe linie sportivă. 

Pe cale de consecință, în virtutea accepțiunii conferite noțiunii de palmares, manifestăm respectuoasa solicitare de a nu vă mai folosi palmaresul fostei secții de fotbal de performanță din cadrul C.S.A. „Steaua”, transferat către A.F.C. Steaua București și, ulterior, către S.C. F.C. Steaua București S.A., cel puțin până la pronunțarea unei hotărâri definitive în cauza ce formează obiectul dosarului nr. 48951/3/2017”, au scris reprezentanții celor două asociații în scrisoarea către comandantul CSA.


  • (P) Cota BETANO pentru FC Botoșani – FCSB: 18,00 este cota pentru „scor corect: 1-3”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT