News

Comunitatea din județul Brașov care a reușit să reînvie un spital închis de 10 ani. Cum a fost posibil

Locuitorii din orașul Victoria, județul Brașov au reușit ca în 6 luni să redeschidă spitalul orășenesc.
17.10.2021 | 22:35
Comunitatea din judetul Brasov care a reusit sa reinvie un spital inchis de 10 ani Cum a fost posibil
ADVERTISEMENT

Oamenii s-au mobilizat pentru a redeschide unitatea medicală pe ușile căreia fusese pus lacătul în urmă cu un deceniu, timp în care, cei care au avut nevoie de asistență medicală au fost nevoiți să facă drumuri de 30 de kilometri.

Comunitatea din județul Brașov care a reușit să reînvie un spital închis de 10 ani

Localnicii au pus, mână de la mână și au strâns bani, au convins mai multe companii să-i sponsorizeze și au lucrat împreună la amenajări.

ADVERTISEMENT

Toată lumea din Victoria ca contribuit cu bani pentru spital: 20 de lei a fost cea mai mică suma donată. Localnicii și-au mobilizat inclusiv rudele din străinătate și au adunat astfel în total 90.000 de euro. Primăria și Consiliul Local au venit cu alte 150.000.

„Am avut timp de trei luni de zile, în spital, între 20-30 de persoane, au fost zile și cu câte 40 de persoane”, a spus primarul orașului Victoria, citat de Știrile Pro TV.

ADVERTISEMENT

Antreprenorii locali au contribuit, de asemenea, cu materiale de construcție, mobilă, aparatură electrocasnică sau lenjerii.

„Compania noastră este aici în Victoria și noi suntem parte din comunitate”, a declarat un antreprenor local.

ADVERTISEMENT

Spitalul va avea 50 de paturi și va acoperi toate specializările esențiale: chirurgie, interne, cardiologie, pediatrie, ginecologie.

„Am reușit să identificăm o parte din personal, avem promisiuni pentru specialități care sunt deficitare în întreaga țară, cardiologie și gastroenterologie”, a transmis managerul spitalului.

ADVERTISEMENT

De luni, la spitalul din Victoria vor începe consultațiile și internările.

Dacian Cioloș: “Am fost azi să cinstim normalitatea”

Joi, premierul desemnat, Dacian Cioloș, a participat la ceremonia de redeschidere a unității medicale.

“Cel mai greu lucru de făcut în România e să fii un om normal. Nu excepțional, genial, olimpic, nu. Doar un simplu om normal.

O minoritate vocală a luat captivă o societate întreagă și și-a impus valorile proprii: șmechereala, combinațiile și bătutul din buze.

Îmi este rușine că stăm fără să le replicăm acestor oameni și îmi este și mai mare rușine când asist la inaugurarea unui spital la care primărița a muncit cu mâinile ei. E vorba despre spitalul din orașul Victoria, județul Brașov, și despre Camelia Bertea, aleasă acum un an primar.

Am fost azi să cinstim normalitatea, în timp ce trebuie să răspundem combinațiilor politice”, scria pe Facebook Dacian Cioloș.

ADVERTISEMENT
Tags: