News

Comunitatea românească din Spania, cutremurată de o crimă comisă în Săptămâna Mare. Un băiat de 19 ani a fost ucis în mijlocul străzii

Incident șocant în Spania. Tânăr român înjunghiat mortal de un adolescent spaniol, care a fugit de la locul crimei
03.05.2024 | 15:14
Comunitatea romaneasca din Spania cutremurata de o crima comisa in Saptamana Mare Un baiat de 19 ani a fost ucis in mijlocul strazii
Tânăr român în vârstă de 19 ani, victimă a unui agresor din Spania. Băiatul a fost înjunghiat de un adolescent. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

În ziua de joi, 2 mai, în Azuqueca de Henares, provinciei Guadalajara din Spania, a avut loc un incident tragic pe strada San Antonio, în apropierea gării locale. Un român a fost înjunghiat de un adolescent spaniol. 

Tânăr român înjunghiat de un adolescent spaniol

Un adolescent de 16 ani a fost reținut pentru uciderea cu cuțitul a unui tânăr român în vârstă de 19 ani, în urma unei confruntări violente, conform relatărilor din El Norte de Castilla, citat de jurnalemigrant.com.

ADVERTISEMENT

Conflictul între tânărul spaniol și românul a început când se aflau împreună cu alți tineri. Disputa s-a agravat rapid, culminând cu atacul mortal, românul fiind înjunghiat în piept și abdomen.

Serviciile de urgență au intervenit imediat, o unitate mobilă de terapie intensivă fiind chemată să transporte victima la Spitalul Universitar din Guadalajara.

ADVERTISEMENT

Cu toate eforturile depuse, tânărul a decedat curând după ce a ajuns la spital, rănile sale fiind fatale. Agresorul a fugit de la locul faptei, dar a fost prins de autorități câteva ore mai târziu.

La momentul arestării, acesta deținea arma folosită în atac. În cursul zilei de vineri, minorul a fost prezentat în fața instanței, fiind acuzat de crimă.

ADVERTISEMENT

Autoritățile locale, inclusiv Garda Civilă și Poliția Locală din Azuqueca de Henares, continuă ancheta pentru a clarifica circumstanțele exacte ale tragediei.

Un al român a fost ucis în Spania

Potrivit mesageruldenord.ro, un român a fost ucis de un alt conațional în luna februarie a acestui an. Gheorghe J., un individ de naționalitate română, a fost găsit vinovat de autoritățile spaniole pentru că l-a ucis pe Ion Valentin R., pe 12 februarie.

ADVERTISEMENT

Torul s-ar fi petrecut în jurul orei 10:45, pe un drum rural între localitățile Cambrils și Vinyols i els Arcs, din zona Baix Camp din Tarragona, conform informațiilor furnizate de El Caso.

Între cei doi ar fi existat o lungă istorie de conflicte, iar investigația desfășurată de Divizia de Investigații Criminale a Poliției Catalane din Tarragona, a relevat că Gheorghe J. a decis să-și rezolve neînțelegerile cu Ion Valentin într-un mod tragic, lovindu-l intenționat cu mașina.

După coliziune, individul nu s-a mulțumit doar cu accidentarea compatriotului său, ci, într-un act de violență extremă, a coborât din autoturism și l-a lovit cu piciorul în cap de mai multe ori, apoi a părăsit locul incidentului.

Echipele de intervenție ale Poliției Catalane și ale Serviciului de Urgență Medicală au răspuns rapid la alerta primită și au ajuns la fața locului.

Ion Valentin a fost găsit în viață și, înainte de a-și pierde cunoștința, a reușit să comunice autorităților că a fost lovit intenționat cu mașina de către vecinul său și apoi bătut de acesta.

ADVERTISEMENT