Life

Conacul superb din România care a fost scos la vânzare. Suma cu care poate fi cumpărat

Conacul superb din România care a fost scos la vânzare e o adevărată piesă de artă. Care e suma pentru care poate fi cumpărat însă?
25.06.2024 | 07:37
Conacul superb din Romania care a fost scos la vanzare Suma cu care poate fi cumparat
Conacul superb din România care a fost scos la vânzare. Conacul Sava Brancovici. Sursă foto: Conacul Sava Brancovici /colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Conacul superb din România care a fost scos la vânzare este o construcție aparte. Vorbim despre o adevărată capodoperă arhitecturală care a fost construită în perioada anilor 1900, iar ulterior restaurată.

Conacul superb din România care a fost scos la vânzare

Este vorba despre Conacul Sava Brancovici, care a fost restaurat în spiritul Ţării Zarandului. Acesta a fost scos la vânzare la Romania Sotheby’s International Realty, iar suma cerută nu e deloc una mică.

ADVERTISEMENT

Conacul se află în Ineu, Arad și are 19 camere, dar și 19 băi. De asemenea, în timpul recondiționării au fost păstrate fațadele în culori pastel, dar și alte detalii care fac de altfel clădirea să fie una aparte.

În interior există numeroase încăperi care au elemente tradiționale printre care cărămidă, lemn ars, dar și lămpașe. Totodată, conacul mai are și un mobilier pictat, dar și o serie de țesături înflorate.

ADVERTISEMENT

Conacul superb din România care a fost scos la vânzare mai are și alte detalii care fac diferența. Spre exemplu, tapițeria, dar și dulapurile au un imprimeu de flori vii care captează lumina.

Care e prețul de vânzare

Care este prețul de vânzare? Conacul Sava Brancovici din Arad se vinde pentru nu mai puțin de 2,5 milioane de euro. Având în vedere însă că vorbim despre o bijuterie arhitecturală, putem spune că prețul e unul rezonabil.

ADVERTISEMENT

Conacul superb din România mai are și o pizzerie cu 50 de locuri, dar și un restaurant spațios. Totodată, în aceeași locație mai există și o terasă încălzită cu 120 de locuri. Care e povestea acestui loc?

În primul rând conacul poartă numele Sfântului Sava Brancovici. Acesta a fost canonizat de Biserica Ortodoxă Română în anul 1955 pentru că a fost persecutat religios de principele Transilvaniei Mihai Apafi I.

ADVERTISEMENT

Unde se află mai exact acest conac? În Ineu, care e situat la 57 de kilometri de Arad și aproape 100 de kilometri de Timişoara. Aici trăiesc 8000 de locuitori, iar locul a tot generat interes în rândul turiștilor în ultimii ani.

În zonă există numeroase obiective turistice care pot fi vizitate. De la Castelul Ineului, Poiana Narciselor și până la cramele din podgoria Miniş. Astfel, turiștii nu au cum să se plictisească aici.

ADVERTISEMENT