News

Concedieri masive! În jur de 200 de români își pierd locul de muncă. Anunțul sindicaliștilor

Autor: Ana Chivu | 08.05.2019 | 13:03
Sindicaliști concedieri în masă Sursa Foto: Hepta

Data concediilor colective din CE Oltenia a fost stabilită! Pe data de 8 mai, Sindicatele din Complexul Energetic Oltenia au primit notificarea cu privire la concedierile în masă care vor veni în această vară. Care sunt detaliile din notificare?

Concedieri în masă! Ce anunță sindicaliștii?

Sindicatele din Complexul Energetic Oltenia au primit în cursul zilei de miercuri, 8 mai, notificarea potrivit căreia vor urma concedieri colective în sezonul cald ce urmează. Conform notificării, nu mai puțin de 200 de salariați vor fi concediați. În acest context, 90 personal TESA, operativ CFL și alte 110 personal muncitor își vor pierde locul de mună. Notificarea face referire și la criteriile disponibilizării.

“În vederea aplicării programului de concediere colectivă se vor avea în vedere, după reducerea posturilor vacante, în ordinea de mai jos, următoarele măsuri: a) încetarea contractelor de muncă ale salariaților care la evaluarea anuală au obținut calificativul nesatisfăcător; b) încetarea contractelor de muncă ale salariaților care sunt angajați cu contract individual de muncă și la alți agenți economici; c) alte măsuri convenite între părțile semnatare ale prezentului contract colectiv de muncă”, se arată în notificare.

Concedieri în masă! Care este anunțul sindicaliștilor?
Sindicaliști concedieri
Sursa Foto: Hepta

Concedierile încep pe data de 10 iulie 2019

De asemenea, se subliniază și faptul că acolo unde soțul și soția îndeplinesc toate condițiile de concediere, va pleca numai unul, acela cu cel mai mic venit sau la alegerea lor. Se anunță și că va fi evitată concedierea persoanelor cu copii mici în întreținere și care depind de venitul în cauză. Salariații concediați vor avea parte de indemnizație de șomaj și plăți compensatorii în cuantum a 4 salarii medii brute pe companie. Concedierile vor începe de pe data de 10 iulie 2019, mai indică notificarea primită de sindicaliști.

Cu puțin timp în urmă se anunța că un jurist a câştigat repunerea pe funcţie. „Anulează decizia de desfacere a contractului individual de muncă (…) Repune părţile în situaţia anterioară emiterii deciziei şi dispune reintegrarea reclamantului Păsărelu Octavian Florin în funcţia deţinută anterior respectiv consilier juridic.“

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE