News

Concedieri masive la Meta. Zeci de mii de oameni rămân fără locuri de muncă

Concedieri masive la Meta. Zeci de mii de oameni rămân fără locuri de muncă după ce conducerea a decis să reducă drastic costurile, în așteptarea crizei.
25.05.2023 | 08:45
Concedieri masive la Meta Zeci de mii de oameni raman fara locuri de munca
Concedieri masive la Meta. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Concedieri masive la Meta. Zeci de mii de oameni rămân fără locuri de muncă după ce conducerea a decis să reducă drastic costurile, în așteptarea crizei. Conform CNBC compania are planuri să reducă cu mai multe miliarde de dolari costurile în acest an, astfel că zeci de mii de angajați au intrat în runde de negocieri și concedieri.

Concedieri masive la Meta

Cei mai afectați au fost angajații din rolurile tehnice, fiind vorba de 10.000 de locuitori care își vor pierde locurile de muncă, pe lângă cei 11.000 de angajați care deja plecaseră acasă în noiembrie, după o primă rundă de negocieri dure. Potrivit sursei citate angajații din mai multe domenii, precum marketing, recrutare și inginerie au ”apelat” la LinkedIn pentru a-și căuta de muncă.

ADVERTISEMENT

Meta a refuzat momentan să comenteze această informație și a trimis CNBC un răspuns mai vechi al lui Mark Zuckerberg, care transmitea că grupurile de afaceri ale companiei vor începe cândva în mai 2023. Zuckerberg anunțase deja că va porni un ”an al eficienței Meta”, prin care și-a propus ca Meta să devină ”mai suplă și mai agilă”.

”Aşa cum am vorbit despre eficienţă anul acesta, am spus că o parte din munca noastră va implica eliminarea unor locuri de muncă şi asta va fi atât pentru construirea unei companii mai suple, mai tehnice, cât şi pentru îmbunătăţirea performanţei noastre de afaceri, pentru a ne permite o viziune pe termen lung”, a explicat Zuckerberg în martie, într-o postare pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Meta a avut deja pierderi semnificative financiare încă din primul trimestru al anului, o scădere cu 3%, de la cifra obișnuită de 27.91 miliarde de dolari. Cu toate că a decis să reducă costurile, Meta va investi masiv în metaversul său în curs de dezvoltare, deși lumea nu mai pare atât de interesată de subiect, iar Reality Labs, unitatea Meta care se ocupă de dezvoltarea tehnologiei virtuale, a pierdut 3.99 miliarde de dolari.

Cert e că Meta are planuri mari și vrea să-i facă concurență serioasă lui Elon Musk în lunile următoare, pentru că va lansa un serviciu asemănător Twitter, în contextul în care șeful Twitter anunțase că Meta nu e de încredere. Conform Bloomberg, serviciul care va rivaliza Twitter se află în fază de testare și a ajuns la ”celebrități”.

ADVERTISEMENT

Asta, după ce Elon Musk declara că WhatsApp nu e o aplicație de încredere pentru că își spionează utilizatorii când aceștia dorm. Aplicația ce va fi lansată de Meta ar urma să fie separată de Instagram și va fi lansată cândva în iunie, potrivit unui anunț făcut de Leah Haberman, profesor la Universitatea din California.

”Aplicația descentralizată este construită pe spatele Instagram, dar va fi compatibilă cu alte aplicații precum Mastodon”, a transmis Lia Haberman, profesor de marketing social și de influență la UCLA din California. De asemenea, profesorul Leah Haberman a publicat și primele imagini cu aplicația, care ar avea nume de cod P92 sau Barcelona.

ADVERTISEMENT

Între timp, Elon Musk a anunțat un nou CEO la Twitter: ”Sunt încântat să îi urez bun venit Lindei Yaccarino ca noul CEO al Twitter! Ea se va concentra în primul rând pe operațiunile de afaceri, în timp ce eu mă concentrez pe design de produs și noi tehnologii. Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu Linda pentru a transforma această platformă în X, aplicația pentru orice”.

ADVERTISEMENT