News

Concedieri masive la o companie celebră, care este prezentă și în România. Mii de oameni rămân fără locuri de muncă

O importantă companie auto anunţă un nou val masiv de disponibilizări, pe fondul scăderii vânzărilor şi a concurenţei din ce în ce mai acerbe.
11.05.2024 | 20:07
Concedieri masive la o companie celebra care este prezenta si in Romania Mii de oameni raman fara locuri de munca
Vehiculul Cybertruck nu s-a bucurat de succesul scontat de Elon Musk Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Tesla a iniţiat o nouă rundă de disponibilizări în această săptămână, angajații din diferite posturi primind scrisori de concediere pe fondul restructurărilor mai ample din ultimele trei săptămâni.

Vânzările Tesla au scăzut cu 50% faţă de 2023

În urmă cu trei săptămâni, Tesla a început un val semnificativ de disponibilizări. Producătorul auto a anunțat că va concedia aproximativ 10% din forța de muncă, dar surse din interiorul companiei au confirmat că aproximativ 20% dintre angajați ar putea fi disponibilizați.

ADVERTISEMENT

Mai multe surse familiare cu problema au declarat pentru Electrek că angajații din mai multe departamente, inclusiv software, întreținere și inginerie, au primit e-mailul în care li se spunea că se renunţă la serviciile lor.

Săptămâna trecută, Elon Musk a concediat-o pe Rebecca Tinucci, șefa departamentului Supercharger al Tesla. De altfel, majoritatea echipei sale de 500 de oameni a plecat cu ea. De asemenea, șeful programului de dezvoltare a mașinilor noi, Daniel Ho, împreună cu echipa sa, au fost disponibilizați.

ADVERTISEMENT

Rebecca Tinucci a lucrat la Tesla timp de șase ani și a fost responsabilă pentru lansarea rețelei de stații de încărcare Supercharger. În mod special, ea a supravegheat eforturile de a încuraja terții să folosească standardul de încărcare nord-american (NACS) al Tesla. Daniel Ho, un veteran Tesla, aflat în companie de zece ani, a fost director de programe auto și inițiative de produse noi și a condus programele Model S, 3 și Y.

Musk le-a spus inițial angajaților că acest lucru a fost generat de creșterea rapidă a numărului de angajați Tesla din ultimii ani, iar asta a a dus la ineficiență și la duplicarea rolurilor. Mai recent, însă, le-a mai spus investitorilor și angajaților că este vorba despre o “restructurare pentru următoarea etapă de creștere”.

ADVERTISEMENT

În primul raport trimestrial al Tesla din 2024, profitul companiei a scăzut cu nouă procente. Vânzările și profiturile Tesla au scăzut şi ele, cu aproximativ 50% față de 2023.

Aceste ultime disponibilizări în masă vin pe fondul unui an deja greu pentru Tesla. Prețul acțiunilor s-a prăbușit recent, deoarece profitabilitatea a scăzut la un minim al ultimilor șase ani, din cauza scăderii cererii de mașini electrice și a concurenței crescute. În plus, reputația companiei este afectată de numeroase scandaluri, în special de investigații privind sistemul de pilot automat, rechemarea în fabrică a Cybertruck și comportamentul șocant al lui Elon Musk, pe internet și în spaţiul public.

ADVERTISEMENT

Astfel, anul 2024 poate deveni unul dintre cei mai dificili din istoria Tesla. Măsurile dure de reducere a costurilor ar trebui să ajute compania să revină pe profit, dar pierderea talentelor cheie ar putea avea, de asemenea, un impact negativ asupra afacerii.

ADVERTISEMENT
Tags:
Adriana a spus secretul intim ținut pe durata căsătoriei cu vedeta internațională: „N-am...
Adriana a spus secretul intim ținut pe durata căsătoriei cu vedeta internațională: „N-am vrut să-l supăr”
Împărțeala banilor din drepturile TV arată cât valorează fotbalul nostru sărac: avem sumele...
Împărțeala banilor din drepturile TV arată cât valorează fotbalul nostru sărac: avem sumele exacte
BREAKING NEWS! Simona Halep nu va participa la Jocurile Olimpice de la Paris!...
BREAKING NEWS! Simona Halep nu va participa la Jocurile Olimpice de la Paris! Ghinioanele nu se mai termină pentru tenismenă
Aproape toată ţara a intrat sub avertizare cod galben de ploi torențiale, grindină...
Aproape toată ţara a intrat sub avertizare cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii. Vreme severă până la noapte
Imagine rară cu cei doi băieţi ai lui Florin Răducioiu! Cu ce se...
Imagine rară cu cei doi băieţi ai lui Florin Răducioiu! Cu ce se ocupă Andrea şi Alessandro: Nu trebuie să le fie ruşine!
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu:
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu: "Nu te mai posta cu abundență, lux. Ține-le pentru tine". Ce a dezvăluit Teo Trandafir despre Gabi Bădălău
VESTE bună pentru PENSIONARI: CREȘTERI FOARTE MARI!, anunță Șeful Casei de Pensii
VESTE bună pentru PENSIONARI: CREȘTERI FOARTE MARI!, anunță Șeful Casei de Pensii
Cine este tinerica pentru Bebe Cotimanis și-a părăsit soția
Cine este tinerica pentru Bebe Cotimanis și-a părăsit soția
Iulia Vântur pe aceiași scenă cu Jason Derulo. Unde va cânta artista în...
Iulia Vântur pe aceiași scenă cu Jason Derulo. Unde va cânta artista în fața a mii de oameni
Câți bani a câștigat Simona Halep în urma victoriei de la TAS. Nici...
Câți bani a câștigat Simona Halep în urma victoriei de la TAS. Nici nu se compară cu cât primea înainte de suspendarea pentru dopaj
Cauza morții Raisei, fetiţa de doi ani găsită fără viață pe câmp, a...
Cauza morții Raisei, fetiţa de doi ani găsită fără viață pe câmp, a fost stabilită. Detalii cu puternic impact emoțional
Scriitorul român căruia soția îi căuta amante: „Gospodăria noastră s-a despărţit în două..”
Scriitorul român căruia soția îi căuta amante: „Gospodăria noastră s-a despărţit în două..”